Almere 2 totale off-day tegen Rode Loper 1

Senioren

Almere 2 ging er zaterdag 16 december met 7-1 hard vanaf tegen De Rode Loper 1.

Mijn tegenstander kwam op bord 5 laat opdagen, ik was hierover al geinformeerd, het had met een prive situatie te maken. Toen hij eenmaal op kwam dagen maakte hij een onrustige indruk en vrij snel kwam de wedstrijdleider bij me met het verzoek of de mobiele telefoon van mijn tegenstander aan kon blijven staan omdat hij in verband met een ziek familielid bereikbaar wilde blijven. Na even nadenken heb ik remise aangeboden wat mij de fatsoenlijke actie leek in deze situatie.

Dit liet mij toe om eens rustig naar de borden te kijken vanuit het bar gedeelte, want we speelden alle op digitale borden die op een scherm werden geprojecteerd (en ook via internet te volgen waren). Erg vrolijk werd ik daar niet van. Ik zag alleen bij Leo op bord 3 een plusje, de rest zag er gelijk of slecht uit.

Daniel speelde op bord 1 een solide partij, hij stond de hele tijd licht beter, maar overzag iets en daarna konden de stukken gelijk opgeborgen worden.

Invaller Yuvan trof het op bord 8 niet tegen een 1800 speler. Als je een jeugdspeler met een rating van 1400 inzet hoop je niet alleen dat die boven zichzelf uitstijgt, maar ook dat hij een van de zwakste tegenstanders treft. Yuvan verloor een stuk, bood nog wel lang weerstand, maar zijn tegenstander maakte geen fouten.

Voor mij waren de relatief korte partijen van Daniel en Yuvan reden om voor te stellen hen maar gelijk naar huis te brengen. Toen ik dit onze gelegenheidsteamcaptain Bart (op bord 2) vertelde bleek zijn partij ook net verloren te zijn gegaan. Ik wist toen al, het zal niet meer goed gaan komen.

Het enige positieve van de schaakdag was voor mij de rit naar huis, gaf Daniel en mij de gelegenheid om elkaar een beetje te leren kennen. Na Yuvan en Daniel thuis te hebben afgezet ontving ik een appje, 7-1 verloren. Alleen Leo had op bord 3 nog een halfje gehaald, Klaas (bord 4) en invallers Peter (bord 6) en Ashwath (bord 7) verloren ook. Blij zijn dat we allemaal onze off-day tegelijkertijd hadden, snel vergeten en volgende keer weer met frisse energie ertegenaan.