Almere 2 wint ruim van Zuid-Oost United 1

Senioren

Ik moest net als vorig seizoen weer een ronde verstek laten gaan in verband met een Corona besmetting. Toen ik ziek thuis zat had ik op basis van informatie uit netstand onterecht geconcludeerd dat het een makkie zou worden voor ons team. Ik had met mijn zieke kop invallers en basisspelers door elkaar gehaald: ja, Zuid-Oost United 1 had tot nu toe gebruik gemaakt van een 1400, twee 1500 en een 1600 speler als invallers, maar voor hen is geen plaats in de sterkste opstelling met een gemiddelde rating van 1850 waar zij afgelopen zaterdag mee aantraden. Wij waren mede door mijn afwezigheid (ook Leo en Jeroen speelden niet mee) op papier juist wat verzwakt, wat het des te knapper maakt dat het team met 6 1/2 – 1 1/2 wist te winnen.

Van te voren was het even niet duidelijk of we wel met een volledig team konden aantreden, er werd geopperd om in dat geval bord 2 leeg te laten, en er sprak vertrouwen uit dat de ouders van Daniel aangaven dat hij sowieso graag op bord 1 of 2 wilde spelen. Hij kreeg van waarnemend captain Bart een plekje op bord 1 en won daar van een speler met een rating van bijna 2000, mooie prestatie!

Bart lijkt recent aan zijn tweede (?) schaakjeugd begonnen, hij speelde vorig seizoen erg sterk en gaat nu gewoon door, weer een overwinning, al zijn derde dit seizoen.

Ook Jacques wist een vol punt binnen te slepen, staat gewoon op 2 uit 4 en blijft een zeer betrouwbare speler voor ons team.

Klaas en Mark zijn de nieuwe krachten van Almere 2. Klaas is een ervaren rot en waar hij intern dit seizoen zijn eerste volle punt nog moet pakken, deed hij dat extern al voor de 3de keer en is hij voorlopig onze topscorer met 3 1/2 uit 4! Mark heeft de ervaring van Klaas nog niet, tot nu toe loopt het seizoen iets moeizamer, maar ook hij wist een vol punt bij te schrijven.

Albert had tot nu toe een ronde gemist en 2 nullen gepakt. Het volle punt deze ronde tegen een 1900 speler was zeer welkom!

De invaller waren Johan D. en Marc. Johan bleef deze keer op een 0 steken, Marc haalde een halfje binnen.

Zie netstand voor de gedetailleerde uitslag.