sga logo

Almere 2de bij SGA TK-E

Jeugd

11 juni speelden 10 teams van SGA verenigingen in de E leeftijdscategorie (geboren in of na 2013) in Amsterdam Noord om de titel beste E team van de SGA en 6 (!) plaatsen voor de landelijke competitie. Almere 3 trad met 3 teams aan.

We wisten van tevoren dat Almere 3 (Louai, Xiao-ke, Qinzhi en Josephine) het moeilijk zou krijgen, maar ze wisten met 2 matchpunten en 7 bordpunten Zukertort 2 voor te blijven en eindigden op de 9de plaats. Nadeel met zo’n klein deelnemersveld was wel dat er de laatste paar ronden tegen sterke teams moest worden gespeeld. Afsluiten met 2 x 4-0 verlies is niet leuk, maar het feit dat er voor alle deelnemers een medaille was maakte veel goed.

Almere 2 (Gagan, Lay, Yu Chen en Ridharth) heeft een erg knappe prestatie neergezet door 6de te worden en zich daarmee te kwalificeren voor de landelijke E competitie later dit jaar. Ze haalden 1 matchpunt en 1 bordpunt meer dan de nummer 7. Ze begonnen met 4-0 verlies tegen Almere 1, gevolgd door 4-0 winst op Almere 3. Daarna volgende 3x 2-2, winst en eindigden met een 4-0 verlies tegen VAS 1.

Almere 1 (Yuvan, Rehan, Yuxien, Jeiko) kwam ijzersterk uit de startblokken, ze wonnen de eerste 3 matches en toen hadden VAS 1 en MSK 1 (vooraf getipt als de grote favorieten) ieder al 3 matchpunten laten liggen. Helaas ging het daarna wat minder, 2-2 tegen VAS 2 en 3-1 verlies tegen VAS 1, terwijl de concurrenten geen punten lieten liggen. Het leek de laatste 3 ronden op de bordpunten aan te gaan komen, VAS 1, MSK 1 en Almere 1 stonden allen gelijk. VAS 1 deed het de laatste ronden het best met 2 4-0 overwinningen, Almere 1 deed het ook niet slecht met 3-1 en 4-0. MSK speelde de laatste ronde 2-2 gelijk. VAS 1 en Almere 1 eindigde precies gelijk met 11 matchpunten en 20 bordpunten waarna het onderling resultaat de eindstand in het voordeel van VAS 1 besliste.

Naast voor alle spelers waren er ook medailles voor teamcaptains Hans, Dan en Anass, bij deze nog veel dank voor jullie inzet!