KNSB

Almere D1 strandt ook in halve finale

Jeugd

Net als Almere E1 en E2 vorige week kwam Almere D1 ook te kort voor een plaats in de finale, met 7 matchpunten was de 7de plaats het resultaat, de eerste 6 kwalificeerden zich voor de finale. Waar vorige week het E1 team de hele dag in de top 10 meedraaide en er de laatste ronden uitging, liep het nu andersom. Almere D1 stond na 4 van de 6 ronden op 3 punten, en wist juist door de laatste twee matches te winnen nog een zeer mooie eindrangschikking te behalen.

Er was van te voren enige discussie over wie er op bord 1 zou zitten. Yuvan heeft een iets hogere jeugdrating dan Rithvik, maar Rithvik is iets ouder en had het tijdens het SGA teamkampioenschap op bord 1 heel goed gedaan. Uiteindelijk hebben de spelers zelf besloten dat Rithvik op bord 1, en Yuvan op bord 2 gingen spelen. Yuxien en Gagan (invaller voor Jeiko die verhinderd was) maakten het team compleet.

De keuze van de bordvolgorde bleek een goede te zijn, Rithvik heeft het met 4 1/2 uit 6 en een TPR van 1316 heel mooi gedaan. Yuvan deed het op bord 2 ook verdienstelijk met 3 uit 6 en een TPR van 1052. Yuxien had het net als vorige week lastig, 1 1/2 uit 6. Wel een belangrijk halfje in de laatste match die met 2 1/2 – 1 1/2 werd gewonnen. Gagan had met 3 uit 6 op bord 4 als invaller een belangrijke bijdrage

Voor Rithvik was dit het laatste jaar in de D categorie, maar zoals hij nu al speelt zal hij ongetwijfeld volgend seizoen mooie resultaten gaan behalen in een C team. Yuvan en Yuxien mogen nog 2 jaar in de D spelen, en Gagan zelfs nog 4 jaar, die gaan we ongetwijfeld de komende jaren weer terug zien.

Voor de gedetailleerde resultaten zie https://knsb.netstand.nl/teams/view/4481.

Het gaat in dit toernooi om de jeugdrating, maar bij Yuvan en Gagan wordt in netstand de volwassen rating gebruikt, dit geeft een wat vertekend beeld en daardoor lijkt het alsof ze ver onder hun rating hebben gescoord, maar dat valt reuze mee.