KNSB

Almere E1 en E2 stranden in halve finale

Jeugd

Op 23 september werden de halve finales van de teamkampioenschappen van de KNSB in de E leeftijdscategorie gespeeld. De twee teams van s.v. Almere die zich hier voor hadden geplaatst hoefden niet ver te reizen, “onze” halve finale werd gespeeld in Muiderberg.

Almere E1 had zich eind vorig seizoen via een tweede plaats tijdens het SGA teamkampioenschap, Almere E2 met een zesde plaats. Van te voren hadden we goede hoop dat E1 zich voor de finale zou plaatsen (de eerste 10 van de 20 halve finalisten zouden doorgaan), terwijl we de verwachting hadden dat het voor E2 wel zwaar zou worden. Het verliep echter anders.

Almere E1 speelde de eerste 4 ronden niet slecht, er werd gelijk gespeeld tegen de uiteindelijke nummer 2 en verloren van de uiteindelijke winnaar, en nog twee keer gewonnen. Geen vuiltje aan de lucht. De motor begon daarna echter te haperen. In de rondes 5 en 6 werd 2-2 gelijk gespeeld tegen teams waar we zeker niet voor hoefden onder te doen, en met een deelnemersveld waar alles heel dichtbij elkaar stond wisten we dat het ondanks onze plek in de top 10 een plek in de finale nog zeker geen zekerheid was. Je moet dan, als je niet een van de sterkste teams bent en het allemaal niet meezit, ook een beetje mazzel hebben met de loting, dat hadden we niet. In de laatste ronde werd Almere E1 gekoppeld aan DSC E1, een iets sterker team dat het tot dan toe niet al te goed had gedaan, maar ons met 4-0 versloeg, waardoor Almere E1 net buiten de top 10 op een gedeeld 11/12de plaats eindigde.

Vooral Yuxien op bord 2 en Jeiko op bord 4 hadden het zwaar met ieder slechts 2 uit 7. Yuvan deed het op bord 1 met 4 uit 7 niet slecht tegen sterke tegenstanders, terwijl Gagan met 5 uit 7 op bord 3 gewoon een hele mooie score behaalde.

Almere E2 versloeg in de eerste ronde het team van de gastheer, MSK E1. Een erg mooie start. Met een gelijk spel tegen de uiteindelijke nummer 5 werd daar een mooi vervolg aan gegeven. Daarna ging het wat minder met een verlies, gelijkspel en weer verlies, en leek plaatsing voor de finale (waar we van te voren geen rekening mee hadden gehouden, maar wat na de sterke start tot de mogelijkheden leek te behoren) uit zicht. Na winst in ronde 6 leek plotseling alles weer mogelijk. Winst in de laatste ronde zou genoeg geweest zijn, maar helaas werd het een 2-2 en eindigde Almere E2 met precies evenveel match en bordpunten als Almere E1 met een gedeeld 11/12de plaats net buiten de finale plekken. Een topprestatie om zo dicht bij kwalificatie te zijn gekomen!

Rinze had het op bord 1 zwaar, scoorde slechts een halfje uit 6, maar hij had ook erg sterke tegenstanders. Benjamin begin met 3 uit 3, had daarna een ronde vrij, en verloor daarna op bord 1 toen Rinze een vrije ronde had, dat bracht hem uit zijn ritme, en hij sloot af met twee halfjes. Een mooie plusscore. Rehan liet ons zien dat zijn dipje voorbij is, hij soorde 4 1/2 uit 6 met een TPR van 791. Yu Chen had met 3 uit 5 ook een mooie plusscore, terwijl Ridharth het met 1 uit 5 zwaar had.

Voor alle details, zie https://knsb.netstand.nl/scores/index/45