Doorgeefschaak kampioenschap donderdagjeugd in Almere Poort

Jeugd

Donderdag 14 december moesten we eenmalig uitwijken naar het Topsportcentrum in Almere Poort omdat de zaal in onze vaste lokatie, Sportgebouw Annapark, niet beschikbaar was. Omdat we een wat lage opkomst verwachten en geen zin hadden om naast borden, stukken en klokken ook met lesmateriaal te slepen hebben we ervoor gekozen om niet het normale programma van een half uurtje les gevolgd door interne competitie te doen, maar een combinatie van doorgeefschaak en simultaan te organiseren.

De opkomst was inderdaad laag, van de zo’n 40 jeugdleden zijn er een stuk op 18 op komen dagen, 12 daarvan vormden koppeltjes voor het doorgeefschaakkampioenschap, en de rest speelde simultaan tegen enkele begeleiders, al waren er relatief veel begeleiders en na een tijdje leek het erop dat elke leerling zijn of haar eigen begeleider had gevonden om tegen te spelen.

Bij het doorgeefschaak werden er 3 ronden gespeeld met 7 minuten pppp. Aan het langste eind trokken niet de van te voren als favoriet aangemerkte Tycho en Mohan of de broertjes Jamal en Yusuf (deze werden gedeeld 3e/4e), maar het koppel Sepp en Santi en het koppel Niels en Mitchell. Onderling werd het 1-1, en de andere partijen wonnen beide met 2-0. Jair en Kyan en Gregory en Ameya completeerden het deelnemersveld.