kings

Lars en Pim eren Käty van der Mije-Nicolau

Senioren

Zaterdag 27 mei werd door schaakvereniging Het Spaarne in Haarlem het Grand Dame Rapidtoernooi georganiseerd ter herinnering aan de topschaakster die in haar nadagen nog vele jaren actief lid is geweest van Het Spaarne. Lars en Pim B. waren voor deze gelegenheid naar Haarlem afgereisd.

Het rapidtoernooi bestond uit 6kampjes van ongeveer even sterke spelers. Lars was op zoek naar een uitdaging en verzocht om in een groep met 1800 spelers ingedeeld te worden. Dit verzoek werd ingewilligd en zo belandden Pim en Lars beide in groep 2, een groep met 1800 en 1700 spelers (en Lars) waar Pim de ratingfavoriet was.

Lars had het de eerste twee partijen lastig, maar herpakte zich een beetje. Uiteindelijk bleef Lars op een halfje steken, maar 3 halfjes, of zelfs een overwinning in de laatste ronde, hadden er zeker ingezeten.

Pim begon goed en stond na 4 partijen op 3 1/2 punt. Tegenstanders werkten wel mee, twee keer werd er van aanraken is zetten gebruik gemaakt omdat de tegenstanders te laat zagen dat een zet een blunder was of niet reglementair. Helaas ging het daarna mis, een verliespartij, en moest de eerste plaats in de groep gedeeld worden.