Marnik Woldhuis wint Grand Prix Almere 2023

Jeugd

15 groepen van 8 kinderen speelden in Almere op 5 november mee met de 3de SGA Grand Prix van het seizoen 2023-2024. Het deelnemersveld was een leuke mix van ervaren clubschakers en schoolschakers, SGA leden en spelers van de omliggende bonden.

In Groep 1 speelde onder andere de winnaar van vorig seizoen, Thomas Rantz, mee. Hij had het zwaar en toen hij na 4 ronden slechts op 1 ½ punt stond werd duidelijk dat titel prolongatie er niet in zou zitten.

Zijn clubgenoot Reijn Zuidema deed het beter, die begin sterk met 3 uit 3, maar moest in ronde 4 zijn meerdere erkennen in Marnik Woldhuis. Marnik was met 2 ½ uit 3 begonnen, had alleen remise tegen zijn oudere zus Thera gespeeld.

Marnik liet daarna niets meer liggen en werd met 6 ½ uit 7 de verdiende kampioen. Ook Reijn liet niets meer liggen en moest met 6 punten genoegen nemen met de 2de plaats. Thera had een mooie plusscore en legde daarmee beslag op de 3de plaats. Voor de volledige uitslagen en stand, zie https://schakenalmere.nl/stand/grand-prix-2023/