KNSB

Resultaat 2de ronde JCC

Jeugd

Voor Almere A1 was de tegenstander van ronde 3 een maatje te groot. ASV A1 had een gemiddelde rating van bijna 400 punten hoger, en dat was mooi verdeeld over elk bord, waardoor de 4-0 verlies voor ons team geen echte verrassing was.

In de 4de ronde werd dit verlies rechtgezet, DD A1 ging er met 3-1 vanaf. Manasvita verloor op bord 1 van een sterke tegenstander, Lars won op bord 2 van een 1600 speler en ook Aman en Vincent behaalde een vol punt.

De helft van de competitie zit erop, we draaien in de middenmoot mee en 3 van de 4 spelers hebben een mooie plusscore.

Het MSK Almere Combi team heeft het in de C klasse wat moeilijker, maar na de eerste twee ronden verloren te hebben werd er in de 3de ronde wel gewonnen. Taeke (ingevallen voor Aahil) verloor op bord 3, Jinan behaalde een belangrijk halfje op bord 4, terwijl Thomas op bord 1 en Sreesanth op bord 2 het volle punt binnen haalden.

Ik was zelf niet bij het begin van de partij aanwezig, maar Thomas stond toen al erg goed. Bij Sreesanth was dat juist andersom. In de analyse liet Sreesanth zien hoe hoe zijn tegenstander vanuit de opening een toren kado deed, maar Sreesanth ging er evengoed nog eens goed voor zitten, terwijl zijn tegenstander elke zet a tempo deed. Sreesanth veroverde een paar pionnen en kwam positioneel veel beter te staan, won een stuk terug en wist de partij nog te winnen door twee verbonden doorgeschoven vrijpionnen mooi te winnen.

Sreesanth kon in ronde 4 een mooi vervolg geven en won ook daar zijn partij. Thomas wist op bord 1 remise te behalen tegen een sterkere tegenstander, terwijl Taeke en Jinan het niet lukte om te scoren tegen ook sterkere tegenstanders: 2 1/2 – 1 1/2 verlies.

De eerste matchpunten zijn binnen, laten we kijken of we daar de rest van het toernooi nog iets aan kunnen toevoegen.

Zie https://knsb.netstand.nl/scores/index/44 voor de details.