Roger 2e bij NK-B

Jeugd

Vorige week was er met Daniel, Manasvita, Roger en Akshaj een grote Almere afvaardiging bij het jeugd NK.

Daniel Knol begon in de A categorie met 2 nullen (waarvan 1 tegen de uiteindelijke nummer 2), maar wist daarna met 2 overwinningen en 2 remises in de overige 5 ronden een mooi resultaat te behalen. Hij behaalde met een TPR van 1839 een kleine plusscore. Wie praat er nog eens met Daniel om te kijken of hij niet meer wil schaken? Met zijn niveau is hij een zeer welkome aanvulling voor zowel interne als KNSB teams.

Manasvita begon in de meisjes A categorie erg sterk met een remise, bye, en 2 overwinning. Helaas volgde daarop 3 verlies partijen. Er waren slechts 5 deelneemsters en door het gekozen systeem (in de laatste 2 ronden 2 2-kampen) speelde Manasvita uiteindelijk 3 keer tegen dezelfde tegenstander.

Roger liet in de B categorie de eerste ronde een heel duur punt liggen tegen een op papier veel zwakkere tegenstander. Roger zette daarna een mooie serie van 4 overwinningen neer, maar uiteindelijk ging het in ronde 6 mis, verlies. Met winst in de laatste ronde verzekerde hij zich wel van de 2de plaats en daarmee plaatsing voor het EK.

Akshaj begon niet heel sterk (1 uit 3). Het vervolg (4 uit 6) was netjes, hij eindigde daarmee in de middenmoot met een TPR van 1850 en een kleine plusscore.

Zie https://njsk.nl/ voor alle uitslagen, de eindstand en verslagen.