Zilver beker team wint bij De Amstel

Senioren

Voor ronde 2 mocht het zilveren bekerteam van Almere op bezoek bij De Amstel, de oude club van Martin H. die zich daarom aanbood als chauffeur.

De mooiste partij van de avond was ongetwijfeld die van Albert op bord 3. Althans, hij was voor Albert en ons heel mooi, zijn tegenstander, Piet Geertsema (1853) heeft er mogelijk minder van genoten. Op zet 15 (zie diagram hierboven) kon Albert Pdb5 spelen, en toen was het gelijk uit.

Mark kwam niet goed uit de opening op bord 4. Zijn tegenstander Koen Beentjes (1782) kwam een pion voor te staan, maar Mark had wat tegenspel. Mark kwam zelfs goed te staan, maar hij zag geen veilige uitweg na een aantal schaakjes en de partij eindigde in remise.

Martin had zijn rating speciaal even onder de 1900 grens laten zakken om mee te kunnen doen aan deze competitie (nu is zijn rating er al weer boven), en wilde graag op bord 1 spelen. Hier trof hij een oude bekende, Willem Hensbergen (1898). Martin stond vrijwel de hele partij goed, maar het duurde lang voordat dit in winst omgezet kon worden.

Ik speelde zelf op bord 2 tegen Peter Verschueren (1880). Mijn partij ging op en neer, ik kwam wat minder uit de opening, ging weer redelijk gelijk, koos een fout plan en kwam weer minder te staan, mijn tegenstander liet mijn dame toe in zijn stelling, en liet mij wat pionnetjes winnen. Ik wikkelde af naar een pionneneindspel, waar ik teveel weggaf en in een eindspel belandde wat theoretisch remise was. Mijn tegenstander en ik wisten dat beide niet, we speelden gewoon door en ik won hem alsnog.

3 1/2 – 1/2 winst, op naar de volgende ronde. We hopen op eens een keer een thuiswedstrijd.