Laatste periode kampioen bekend

Senioren

De groep C toppers Navin en Udo wisten in de laatste ronde beide hun partij te winnen waardoor er geen verandering meer in de stand is gekomen: Navin is de periodekampioen van groep C.

Udo was een stuk sneller klaar dan Navin. Hij speelde tegen Paul Geerligs en liet in een betere stelling zijn dame insluiten. Hij kreeg er echter voldoende voor terug. Er ontstond een interessante stelling waarbij Paul dame, toren, paard en 4 pionnen had en Udo twee torens, twee lopers en 5 pionnen. Beide hadden een vrij pion, maar toen Udo die van Paul wist te winnen na ruil van een van zijn lopers ging het snel. Udo kreeg hierdoor de gewenste vrijheid voor zijn andere loper, Paul’s koning stond lastig en ging snel mat. Navin koos bewust voor complexiteit in zijn stelling door lang te rokeren terwijl de c lijn open was en hij ook al zijn dame op c7 had staan. Het zorgde voor extra dreiging met aftrekaanvallen, maar was ook gevaarlijk door penningen. Edo tastte uiteindelijk mis bij een complete ruil waardoor er materiaal verloren ging en Navin de partij makkelijk kon uitspelen. Kishor hield ondanks verlies tegen Mithun de 3de plaats vast en is daarmee de derde promovendus.

In de B groep voegden Kees Vlak (winst op Harry) en Andries (winst op Yoram) zich bij de top 3 en vergezellen Hans zo in de promotie naar de A groep.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.