Akshaj wint SGA PK-D

Jeugd

Akshaj is erin geslaag om SGA kampioen te worden in de leeftijdcategorie t/m 12 jaar. Het lijkt soms misschien van zelfsprekend dat Akshaj prijzen wint, maar dat is het vaak niet, en zeker niet in dit sterk bezette PK: Akshaj was op basis van zijn rating als derde geplaatst. Samen met Raghav en Matthieu stak hij er qua rating wel bovenuit. Raghav verloor in ronde 4 van Akshaj en had toen al een halfje laten liggen en haakte ook daarna niet meer aan in de titelstrijd. Akshaj en Matthieu wonnen de eerste 4 ronden, speelden tegen elkaar remise in ronde 5, en lieten in ronde 6 niets liggen. Matthieu liet een halfje liggen in ronde 7, Akshaj in ronde 8, terwijl ze in ronde 9 weer beide wonnen. Er moest dus een barrage aan te pas komen, daar sloeg Akshaj toe en werd daarmee kampioen, proficiat!

Akshaj was niet ons enig jeugdlid dat een goed toernooi speelden, er eindigden 4 (!) leden van s.v. Almere in de top 10. Helaas vielen die wel net buiten de plaatsen die recht gaven op deelname aan het NK.

Yuvan deed het van deze kanjers het best. Hij behaalde 6 uit 9 en wist onder andere in ronde 7 en 9 van clubgenoten Pranay en Rushaan te winnen.

Kersverse periode kampioen van onze donderdagafdeling Pranay behaalde ook 6 punten en slechts een half weerstandspuntje minder dan Yuvan. Met een W-We van +4.08 deed Pranay het van alle deelnemers het best ten opzichte van zijn rating.

Rushaan haalde 5 punten, maar kwam 5 spelers uit de rating top 10 tegen, waaronder Matthieu en Akshaj. Rushaan is pas lid van onze vereniging sinds november, heeft nog geen rating, maar behaalde wel een TPR van 1338, hoger dan Yuvan en Pranay.

Ook Sarthak (4.5), Yuxien (4) en Ansh (2) deden namens s.v. Almere mee.