Almere D1 plaatst zich voor NK

Jeugd

Almere deed met 10 teams mee aan het zelf georganiseerde TK-D. In totaal streden er 24 teams van 8 verschillende vereniging voor de ereplekken en plaats 4 en 5 die ook kwalificatie voor het NK betekenden.

Almere D1 liet al in ronde 3 een matchpunt liggen tegen Almere D3, dat sowieso een heel sterk toernooi speelde. Tegen uiteindelijke winnaar Zukertort D1 had er remise ingezeten, maar werd verloren. In ronde 6 werd er met 2 1/2 – 1 1/2 verloren van concurrent MSK D1, maar soms is dat niet zo erg als de loting dan mee zit, en dat zat ie. Almere D1 speelde de laatste ronde tegen VAS D4, terwijl concurrent MSK D1 juist sterk lootte, tegen VAS D1, en met 4-0 onderuit ging. Een vierde plaats voor Almere D1 en kwalificatie voor de landelijke halve finale. Proficiat Rushaan, Pranay, Yuvan en Sarthak!

Almere D2 werd negende. Dat had op basis van de rating iets beter mogen zijn, maar het zat allemaal dicht bij elkaar.

Almere D3 werd knap zevende. Zij draaiden lang in de top 5 mee, maar dan krijg je ook een zwaardere loting, en helaas was VAS D2 in de laatste ronde een maatje te groot, waardoor ze net uit de top 5 vielen.

Almere D1, D2, en D3 hadden de 12 op papier sterkste spelers van Almere. Voor de resterende teams D4 t/m 10 hadden we vooraf geprobeerd deze redelijk gelijkwaardig te maken zodat in ieder geval de ondelinge partijen spannend zouden zijn. Dat is redelijk gelukt, D4 t/m D9 behaalden tussen de 4 en 7 matchpunten. Alleen team D10 dat op het laatste moment werd geformeerd om aan een even aantal teams te komen viel wat zwakker uit en bleef op 1 matchpunt steken.

Goede persoonlijk scores werden behaald door Yuvan (7 punten, bord 3 Almere D1), Harsavardhan (6 punten, bord 2 Almere D9), Rushaan (5.5 punt bord 1 Almere D1), Rehan (5.5 punten, bord 4 Almere D3), Nikita (5 punten, bord 2 Almere D8), Sepp (4.5 punt, bord 1 Almere D5), Yuxien (4.5 punt, bord 4 Almere D2).

Zie voor alle uitslagen en eindstand https://schakenalmere.nl/stand/sga-tk-d-2024/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.