Eerste (?) open avond s.v. Almere een succes

Senioren

Maandag 29 januari was voor het eerst sinds ik lid ben van schaakvereniging Almere dat we een open avond hebben gehouden en het was best een succes. Van te voren had ik aangegeven heel blij te zijn als we 8-12 deelnemers zouden hebben, dat waren er uiteindelijk zelfs 14!

Onder het genot van een hapje en een drankje speelden de deelnemers in twee vierkampen en een zeskamp wat 15 minuten partijen, terwijl er vooraf, tussendoor, en na afloop veel gesproken werd over het schaakspel en wat onze vereniging te bieden heeft.

In alle 3 de groepen werden er mooie partijen gespeeld. Vooral in de eerste groep waar onze eigen Wander ook meespeelde was het niveau hoog en moest Wander zelfs twee nullen incasseren. Ook in de tweede en derde groep zaten voldoende spelers die qua niveau zo zouden kunnen aansluiten bij onze interne competitie.

De oplettende lezer telt misschien en komt tot 13 deelnemers, tenzij ik Wander stiekem mee heb geteld, er waren er echter echt 14. Een van degenen die zich op het laatste moment had aangemeld voor de open avond was per ongeluk gelijk aangeschoven bij de interne competitie waar hij van Devender wist te winnen.