Egbert Hulsman 1959-2024

Senioren

Ons bereikte vandaag het trieste nieuws dat Egbert Hulsman donderdag 27 juni is overleden. Egbert had kort geleden, toen de ziekte die hem uiteindelijk fataal is geworden werd gediagnoseerd, zijn lidmaatschap bij onze vereniging opgezegd, maar was daarvoor een aantal seizoenen een vaste aanwezige op onze clubavond.

Ondanks dat Egbert al lang met fysieke beperkingen speelde liet hij dat geen rol spelen in het schaken. Egbert was actief lid bij een aantal schaakverenigingen en deed ook aan veel toernooien mee. Hij zorgde vaak zelf voor vervoer, soms reed hij met iemand mee, en andere keer reed een clubgenoot mee in de taxi.

Naast het zelf schaken was Egbert ook als voorzitter van de Weesper Schaakclub actief. In die functie nam hij eind vorig jaar nog de Koninklijke Erepenning in ontvangst namens de Weesper Schaakclub ter ere van hun 100 jarig bestaan.

Ik zal de gesprekken met Egbert missen, de afgelopen jaren spraken we elkaar regelmatig, op de clubavond of tijdens een SGA toernooi, als Egbert aan het wachten was op zijn vervoer. De ene keer ging het gewoon over de schaakpartij, de andere keer over de uitdagingen bij het besturen van de Weesper Schaakclub. Rust in vrede, Egbert.

Zie ook een in memorian van Lode Broekman van MSK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.