Gok pakt goed uit

Senioren

3 februari speelden alle Almeerse KNSB teams tegelijkertijd thuis, de enige keer dit seizoen. Van te voren moest er door ziekte van verscheidene spelers een keuze gemaakt worden: Daniel Knol werd van team 2 naar team 1 geschoven. Dan hoop je als een van de beslissingsmakers dat Almere 1 wint, en gelukkig was dat ook het geval.

Daniel zelf verprutste zijn partij op bord 4, naar eigen zeggen. Ik vroeg aan hem, verloren? Nee, verprutsen betekende remise. De rest van het team zorgde voor een mooie overwinnig. Duncan won op bord 1, Oscar speelde remise op bord 2, Manasvita won op bord 7 en Pim won op bord 8, 4 bordpunten waren vrij snel binnen. Richard haalde het belangrijke halfje binnen. Daarna volgde nog remise van Dennis en helaas verloor Caspar. 5-3 tegen deze op papier gelijkwaardige tegenstander is een mooi resultaat.

Almere 2 had zonder Daniel een zware middag, 1751-1932. Gelukkig was de ratingverhouding geen voorspelling voor het resultaat. Invaller Gerard zorgde voor een halfje, terwijl andere invaller Cees volgens de ratingverhouding een 0 scoorde. Ik speelde zelf in een iets mindere stelling remise, en ik zal eerlijk zijn, ik zag het toen voor het team dermate slecht in, dat ik het remise aanbod accepteerde in de veronderstelling dat een eventuele winst van mij het verschil niet zou maken. Ik schatte het echter niet goed in, eerst sleepte Mark het volle punt binnen (en hij gaf ook aan vrijwel vanuit de opening heel goed gestaan te hebben) en daarna meldde Klaas mij dat hij het volle punt had binnengehaald door een dame blunder van zijn tegenstander. Toen ik daarna langs de borden liep meldde Jeroen mij dat hij (in een voor mij onduidelijke stelling) gewonnen stond, en zag ik zelf dat Leo er heel goed voor stond. Wat een luxe! Leo en Jeroen wisten inderdaad te winnen en als kers op de taart wist Albert een stuk achter om te buigen tot remise. 5 1/2 – 2 1/2, wat een mooi resultaat tegen deze veel sterkere tegenstander!

Almere 3 moest zijn meerdere erkennen in het op papier vrijwel evensterke En Passant 2. Ben won, Johan B., Johan D., en Rob speelden remise, de rest verloor. Ons Almere 3 is te sterk voor de 6de klasse, maar dat is En Passant 2 helaas nog iets meer.

Almere 4 hield ondertussen de hoop levende dat er toch een Almere team uit de 6de klasse naar de 5de klasse zal promoveren, zij speelden 4-4 gelijk en behielden daarmee de koppositie. Almere 4 is helemaal gaan ratingfavoriet en was nu ook tegen Leiderdorp 2 niet de favoriet, toch stond het door overwinningen van Andre K (R), Johan H. en Ruud en remise van Peter ondanks verliezen van Jan en Harry vrij vroeg al 3 1/2 – 2 1/2 voor. Aman en Dick stonden op bord 1 en 2 beide minder, Dick wist er nog een halfje uit te spelen, Aman bleef op een nul steken.

Ondertussen stelde Almere 5 de laatste plaats veilig in klasse 6D. Paul, Paul en Egbert verloren snel hun partij. Toen ook Bert zijn partij verloor vlak nadat Ron remise was overeengekomen was de laatste plaats veilig gesteld. Dat toen Frithjof nog wist te winnen en Gerben en Jeroen nog verloren maakte niet veel meer uit. De tegenstander had voor deze match net als Almere 5 0 matchpunten.