Jarno eerste winnaar Open Rapid kampioenschap sinds 2001

Jeugd Senioren

Alhoewel de winnaar van het toernooi al vast stond, was er de laatste speeldag nog voldoende om voor te spelen: de strijd om de 2de en 3de plek lag nog open, en ook de winnaars in de twee jeugdcategorien (ABC en DEF) stonden nog niet vast.

Rushaan ging in de DEF categorie met anderhalve punt voorsprong de laatste speeldag in. Hij verloor de eerste ronde van Hans, en speelde de tweede partij gelijk tegen Vincent. Yuvan wist zich echter knap te herstellen. Na een ijzersterke start (5 uit 6) had hij 4 keer achter elkaar verloren, maar in de laatste twee ronden wist hij van Kasper en Aahil te winnen. Beide eindigden op 7 punten en hielden daarmee Pranay, Sarthak en Ayhan op achterstand (allen 6 punten). Rushaan en Yuvan hadden niet tegen elkaar gespeeld en daardoor kwam het neer op weerstandspunten, dit viel nipt in het voordeel van Yuvan uit: 76.5 vs 75.5.

In de ABC categorie verloor Vincent zijn eerste partij tegen Stepan, de tweede was dus een remise tegen Rushaan. Concurrent Yoram kwam gelijk met hem in punten, beide 7, zonder te spelen, hij kreeg twee halfjes. Rithvik en Sreesanth volgden met 6.5 punt. Ook Yoram en Vincent hadden niet tegen elkaar gespeeld. Vincent draaide het hele toernooi hoog mee en het was daarom niet vreemd dat hij meer weerstandspunten had (86.5 vs 81.5).

In de einstand waren er 5 spelers met 8 punten: Michel, Hans, Klaas, Ahnaf en Pim G. Pim Groot eindigde zeer nipt voor Ahnaf op de derde plek: ze hadden evenveel weerstandspunten maar Pim had iets meer SB punten. Stepan werd met 8.5 punt knap 2de. Hij heeft niet zo vaak kunnen spelen als hij had gewild, maar wist wel duidelijk boven zijn rating te presteren met overwinning op onder andere Mark en Caspar. Jarno verloor in de 11de ronde zijn partij tegen Caspar, maar de eindoverwinning kon hem toen al niet meer ontgaan. De overwinning in de laatste ronde tegen Ugur was een mooie afsluiting.

1 thought on “Jarno eerste winnaar Open Rapid kampioenschap sinds 2001

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.