Jeugdkampioenen periode 1 bekend

Jeugd

In de week van 28 januari werden op maandag en donderdag de laatste ronden van periode 1 gespeeld en dus zijn nu de periode kampioenen bekend.

Op de maandag in groep A maakte Vincent zijn favorietenrol meer dan waar door met 14 punten een vol punt boven de nummer 2 te eindigen. Hij speelde 13 partijen en wist er daarvan 12 te winnen. De enige verlies partij was tegen Sarthak, de nummer 2 van deze periode. Sarthak speelde echter ook twee keer remise en verloor van Aahil en Rithvik. Aahil eindigde op een halfje van Sarthak als derde. In de laatste 4 ronden verloor Ahil twee maal, tegen Jelle en Yoram.

De B groep op de maandag werd overtuigend gewonnen door Advaith. Advaith had slechts 2 keer verloren en een keer remise gespeeld, terwijl hij elke ronde meespeelde. Met 15 punten had hij 2.5 punt meer dan een groep van 3 achtervolgers. Van deze 3 had Thomas de meeste weerstandpunten, Aryan en Anirudh volgden.

Pranay is op de donderdag van de A groep de eerste periodekampioen geworden. Hij is Tycho een half puntje voor gebleven. De twee ontmoetten elkaar in de laatste ronde voor de tweede keer. De eerste keer wist Tycho te winnen, de tweede keer stond hij enkele tijd beter, maar wist hij dit niet in winst om te zetten. Het halfje was genoeg voor Pranay om Tycho nipt voor te blijven. Beide hebben een sterk eerste seizoen waar ze weinig lieten liggen. Lang leek het erop dat Robin er met de winst vandoor zou gaan, maar hij lijkt helaas afgehaakt te zijn, hij is de laatste 4 ronden niet komen opdagen en daardoor naar de 3de plaats gezakt in het eindklassement.

In de B groep op de donderdag is Santiago eerste geworden. Lang leek het erop dat Lars eerste zou worden, maar zijn motor begon te haperen toen de finishlijn in zicht kwam. In de eerste 13 ronden had hij slechts eenmaal verloren, de rest gewonnen. In ronde 14 en 15 verloor hij echter twee maal achter elkaar, eerst van Santiago, daarna van Yusuf. Van beide spelers had hij eerder al gewonnen. Santiago eindigde juist heel sterk. Na 3 keer verloren te hebben tijdens de eerste 8 partijen, werd het tweede deel van de periode niets meer gemorst. Santiago en Lars eindigden beide met 12,5 punt, onderling wonnen beide 1 keer. Santiago is uiteindelijk winnaar doordat hij 0,5 matchpunt (147 vs 146,5) meer heeft gehaald. Arda werd met een punt minder derde.

Volgende week reiken we de bekers uit, zullen er een aantal spelers promoveren en beginnen we met periode 2. Aan het eind van het seizoen of het begin van volgend seizoen zullen voor zowel de maandag als de donderdag de twee periode kampioenen van de A groep (als dit tenminsten niet dezelfde speler zijn) de strijd aangaan om te bepalen wie de jeugdclubkampioen van de maandag cq donderdag is.