Jeugdvrijwilligers etentje

Jeugd

Zaterdag 29 juni hield s.v. Almere het traditionele jaarlijkse etentje voor de jeugdvrijwilligers, voor de 2de keer bij restaurant Atlantis in Almere Poort. Nu we dit seizoen onze tweede jeugdclubavond zijn gestart was het een stuk drukker dan vorig jaar. De opkomst was relatief ook goed, van de 32 (!) vrijwilligers die zich wekelijks inzetten voor de jeugdafdeling waren er 22 aanwezig. De groep was nog aangevuld met Caspar die dit seizoen veel trainingen heeft verzorgd voor volwassenen, en de 3 bestuursleden die niet direct bij de jeugdafdeling betrokken zijn, zodat het voltallige bestuur ook aanwezig was.

Het was weer twee uur genieten van het zeer uitgebreide onbeperkte aanbod van eten en drinken, en ondertussen gezellig bijpraten, of in vele gevallen pas voor het eerst echt kennismaken. Omdat ik zelf alle vrijwilligers ken, realiseer ik me niet altijd hoe beperkt de meeste andere vrijwilligers elkaar kennen. Ik had gedacht dat dit etentje juist een goede gelegenheid was voor het bestuur om de vrijwilligers te leren kennen, en de maandag en donderdag groep om elkaar te leren kennen, maar het bleek dat ook dat veel vrijwilligers die op dezelfde avond actief zijn elkaar nog nauwelijks kenden.

De trainer-ouders van de maandag Priya, Tanya, Piotr, Xiaxiang vonden elkaar, samen met mijn vrouw Ira, die onder andere de indeling op de donderdag doet, en Cheng die met de administratie op de maandag helpt.

Aan een andere tafel waren het juist donderdag trainers Leo, Willem, Ganesh en Yoram die elkaar nog nauwelijks kenden, aangevuld met Caspar en onze voorzitter Johan, en trainers Arjun en Pats. Laatstgenoemenden kenden elkaar al goed en hadden toch ook vooral oog voor het Indiase cricket team dat tijdens het etentje wereldkampioen werd.

Aan de ronde tafel zat een gezelschap dat je naast wellicht Joost ook op een maandagavond bij onze schaakvereniging in de bar kan vinden. Bestuursleden Bert en Wander, zaten daar met trainer/bestuurslid André, en trainers Joost, Richard, Ewald en Gerard.

Tenslotte zaten trainer/bestuurslid Moshe, trainer Hans S. en ik aan een tafel met laatkomers bestuurslid/interne competitie indeler maandag Jarno en trainer Anass die (net als overigens Cheng) rechtstreeks vanuit het NK middenbouw kwamen en door uitloop en drukte op de weg het aanvangstijdstip van 18:00 uur niet hadden gehaald.

Bij deze wil ik iedereen die zich heeft ingezet voor de jeugd van s.v. Almere dit seizoen bedanken. Als jeugdleider was ik al blij geweest als we weer genoeg vrijwilligers hadden gehad om dezelfde hoeveelheid kinderen als vorig seizoen te kunnen laten bezig zijn met schaken, maar uiteindelijk zijn er dermate veel ouders en leden ingestapt als vrijwilliger zodat we succesvol een tweede jeugdclubavond hebben kunnen opstarten. Naast iedereen die ik hierboven al heb genoemd, gaat mijn dank natuurlijk ook uit naar alle vrijwilligers die niet aanwezig konden zijn tijdens het etentje: trainers Ron, Hans HM, Tom, Hemant, Carlos, Tygo, Maksim M., Maksim R., Karim en Jan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.