Open rapid kampioenschap Almere gestart

Senioren

De eerste van de zes speelavonden van het open rapidkampioenschap van Almere zit erop. De aanmeldingen stroomden de afgelopen dagen nog binnen, zelfs tot vlak voor het toernooi. Uiteindelijk zijn er 56 schakers die de komende weken gaan strijden om de titel beste rapidschaker van Almere.

Te weinig deelnemers voor twee groepen, waardoor bij de indeling van de eerste ronde het ratingverschil nogal groot was. Toch vallen er altijd wel wat verrassingen, zo ook nu weer. De knapste overwinning was wellicht die van Mike (1465) op Andries (1895). Maar ook de overwinning van de Mithun (nog zonder rating) op de veel jongere Rushaan (1625 en deelnemer aan het recente NK D) was onverwacht. Leo wist daarentegen wel van Tygo te winnen, maar had daar erg veel tijd voor nodig waardoor we als organisatie niet veel van onze verloren tijd (we begonnen om 20:15 ipv 20:00 uur) konden goedmaken.

De tweede ronde was op veel borden het ratingverschil al aanzienlijk kleiner. Stepan wist Klaas op remise te houden, en Yoram deed hetzelfde bij Caspar. Bijna naamgenoot Kasper wist voor een nog grotere verrassing te zorgen door Michel te verslaan.

Volgende week speelavond 2 van 6, we gaan zien wie van de 8 spelers met 2 punten dit kan vasthouden, en wie van de 8 spelers met 0 punten zich omhoog kan werken. Wil je nog meedoen, dat kan nog!

Zie hier voor de stand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.