SGA jeugdcompetitie ronde 5

Jeugd

De week van 26 februari werd de vijfde ronde van de SGA AB en C jeugdcompetitie gespeeld. In de AB competitie doet Almere met 1 team mee, in de C competitie met 5 teams. Onze hoogste 2 C teams spelen in de 1e klasse, ons eerste team had net een te lage gemiddelde rating om aan de hoofdklasse mee te kunnen doen. Ons 3de en 4de spelen spelen dit seizoen in de 2de klasse en ons 5de team (met spelers van de donderdag) is ingedeeld in de 3de klasse.

Almere AB1 speelde thuis tegen Volewijckers AB1. De ratingcorrectie van de KNSB is nog even wennen, plotseling blijkt ons AB team een gemiddelde rating van 1500 ipv ongeveer 1200 te hebben. Tygo kon deze ronde niet, Yoram was bereid in te vallen. De rating van deze spelers ligt dicht bij elkaar en op basis van zijn ervaring met langere partijen nam Yoram op bord 1 plaats. Hij deed het daar goed door van een gelijkwaardige tegenstander te winnen. Sreesanth had het op bord 3 lastig en verloop. Aahil (bord 2) en Rithvik (bord 4) wisten beide ook te winnen, een mooie 3-1 overwinning. Na de competitie te zijn begonnen met 2 verliezen, hebben we nu 3 keer achter elkaar gewonnen.

De wedstrijd van Almere C1 tegen Volewijckers C1 is uitgesteld (wordt maandag 4 maart gespeeld).

Almere C2 had het thuis zwaar tegen het iets sterkere Amsterdam-West C2. De eerste ronde ging met 3-1 verloren, alleen Yuxien wist op bord 3 te winnen. Anthony, Alexander en Raul verloren. De tweede ronde speelde Anthony remise en won Yuxien weer. Alexander en Raul verloren helaas, zodat we met 2 1/2 – 1 1/2 verloren.

Almere C3 speelde ook op maandag, maar dan uit tegen VAS C5. Aryan en Asenet konden niet, Rushaan viel in. Rushaan (bord 1), Sarthak (bord 3) en Dharan (bord 4) wonnen hun eerste partij, Rehan trof het op bord 3 niet tegen een hoger gerate speler en verloor. De tweede match speelde de op papier sterkste speler van VAS op bord 4 en werd Dharan het slachtoffer, de andere 3 wonnen wel, zodat we twee maal met 3-1 wonnen. De volgende ronde staat Almere C3 – VAS C4 op het programma, dat is voor Almere C3 alweer de laatste wedstrijd omdat ze de laatste ronde vrij hebben in deze poule van 7 teams.

Almere C4 zette in dezelfde poule ondertussen thuis een goed resultaat neer tegen Caissa C2. In de eerste match wisten Louai (bord 3) en Athina (bord 4) hun partij te winnen. Benjamin haalde het belangrijke halfje binnen om de match te winnen. Nael streed lang maar verloop helaas. De tweede match verloren Athina en Nael, maar wonnen Benjamin en Louai, zodat er toch 1 matchpunt voor ons was. 2 1/2 – 1 1/2 en 2-2, geen slecht resultaat!

Almere C5 speelde op donderdag de op papier lastige wedstrijd tegen Oosten-Toren C2. Nu was deze niet alleen op papier lastig, ook in de praktijk was het niet makkelijk. De twee maal 3-1 overwinningen waren volgens mij geen goede weerspiegeling van de krachtsverhoudingen. De eerste match wisten Tycho en Pranay op bord 1 en 2 te winnen, maar toen was Harsavardhan al vanaf geschoven op bord 3 en zag het er niet de hele tijd uit alsof Sepp ging winnen op bord 4. Sepp speelde het echter goed uit, kreeg een voorsprong, bouwde deze uit, en zette uiteindelijk met koning en toren tegen koning mat. De tweede match kwam Tycho goed weg. Zijn tegenstander stond al wat materiaal voor, maar overzag waarschijnlijk helemaal een matdreiging. Deze matdreiging had hij kunnen afwenden door een vol stuk te winnen (!), maar hij deed dus een andere zet en het was gelijk over. Pranay won wel, maar daar stond dan weer verlies tegenover van Sepp. Wat de nog ratingloze Philip van Oosten-Toren in zijn twee winstpartijen liet zien zag er goed uit. Dit keer zorgde Harsvardhan voor het verlossende punt. Waar het eerste met ongelijk materiaal er nog redelijk gelijk uitzag, won Harsvardhan steeds meer materaal en kon hij uiteindelijk zijn tegenstander mat zetten. Dit was een belangrijke overwinning, voor ons team dat tot nu toe alles wist te winnen.

Over twee weken is de volgende ronde al weer!