SGA jeugdcompetitie ronde 7

Jeugd

De week van 8 april werd de zevende ronde van de SGA AB en C jeugdcompetitie gespeeld. In de AB competitie doet Almere met 1 team mee, in de C competitie met 5 teams. Onze hoogste 2 C teams spelen in de 1e klasse, ons eerste team had net een te lage gemiddelde rating om aan de hoofdklasse mee te kunnen doen. Ons 3de en 4de spelen spelen dit seizoen in de 2de klasse en ons 5de team (met spelers van de donderdag) is ingedeeld in de 3de klasse.

Almere AB1 speelde op donderdag de lastige uitwedstrijd tegen koploper Amsterdam-West AB1. Op de eerste 3 borden had Amsterdam-West een flink rating overwicht en wist dat ook in de punten uit te drukken. Aahil verloor op bord 1 en Sreesanth verloor op bord 3. Gelukkig ging het onze zwart spelers beter af. Rithvik wist op bord 2 te winnen. Mohan van onze donderdagafdeling viel in voor Tygo, maakte daarmee zijn debuut voor de SGA jeugdcompetitie, en wist zijn partij te winnen. Een mooi debuut voor Mohan en een mooite teamprestatie voor het team. Met nog 2 ronden te gaan zit het allemaal nog dicht bij elkaar in deze poule. De hoogste podiumplekken zullen het vermoedelijk niet meer worden, maar we zijn zeker nog wel in de strijd voor een derde plek.

Zie https://sga.netstand.nl/divisions/view/22 voor uitslagen en stand.

Volgens onze planning zou Almere C1 maandag thuis Caissa C1 op bezoek krijgen. Die hadden echter de laatste ronde niet in de agenda gezet en waren nog in afwachting van een bericht van de competitieleider wanneer deze gespeeld zou worden. Wedstrijden dus niet gespeeld, een verloren avond voor onze jeugdspelers en veel onduidelijkheid. Voorlopig staan er twee reglementaire 4-0 overwinningen voor ons in de uitslag, maar dat zou zomaar nog kunnen wijzigen.

Zie https://sga.netstand.nl/divisions/view/19 voor uitslagen en stand.

Almere C2 had het uit bij MSK op vrijdag zwaar tegen MSK C1. De eerste ronde werden Alexander, Anthony, Yuxien en Raul er hard vanaf gezet, 4-0, terwijl de ratings min of meer gelijk waren. De tweede ronde deed MSK’s bord 1 speler niet mee, en verscheen er een nieuwe 4de bord speler. Dat maakte het voor onze spelers beter te doen. Alexander verloor nog wel op bord 1, maar de rest won.

Zie https://sga.netstand.nl/divisions/view/19 voor uitslagen en stand.

Almere C3 was al klaar.

Zie https://sga.netstand.nl/divisions/view/20 voor uitslagen en stand.

Almere C4 speelde maandag thuis tegen Zukertort C5. Zukertort C5 had helaas maar 3 spelers, waardoor Athina de eerste ronde vrij was. Benjamin en Louai wisten hun partijen te winnen, Nael verloor helaas. De tweede ronde was Louai vrij en wisten Nael, Benjamin en Athina te winnen. Almere C4 staat zowel even op de derde plaats, maar zal in de eindstand ongetwijfeld nog een plekje zakken omdat niet alle uitslagen al zijn ingevuld. Toch geen slechte prestatie in dit sterke deelnemersveld.

Zie https://sga.netstand.nl/divisions/view/20 voor uitslagen en stand.

Almere C5 had het kampioenschap de vorige ronde al veilig gesteld en toen duidelijk werd dat er de laatste gezamenlijke ronde een beker en medailles werden uitgereikt wilde alle 7 spelers die tot nu toe hadden gespeeld graag meedoen. Het vooruitzicht van de prijsuitreiking heeft mogelijk niet het beste spel naar boven gehaald bij onze spelers. In de eerste ronde wist Tycho nog wel te winnen, maar Devansh bleef op remise steken en Sepp en Harsavardhan verloren zelfs: het eerste verlies van dit team. De tweede match maakten we dit een beetje goed door 2 1/2 – 1 1/2 te winnen. Paray en Jamal behaalde het volle punt, Ninaad het belangrijke halfje. Devansh deed voor de tweede keer mee, maar verloor dit keer.

Zie https://sga.netstand.nl/divisions/view/21 voor uitslagen en stand.

In de week van 27 mei staat voor de AB klasse ronde 8 op het programma. Wie weet speelt Almere C1 dan, of ergens daarvoor, alsnog tegen Caissa C1, we zullen het zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.