SGA jeugdcompetitie ronde 6

Jeugd

De week van 11 maart werd de zesde ronde van de SGA AB en C jeugdcompetitie gespeeld. In de AB competitie doet Almere met 1 team mee, in de C competitie met 5 teams. Onze hoogste 2 C teams spelen in de 1e klasse, ons eerste team had net een te lage gemiddelde rating om aan de hoofdklasse mee te kunnen doen. Ons 3de en 4de spelen spelen dit seizoen in de 2de klasse en ons 5de team (met spelers van de donderdag) is ingedeeld in de 3de klasse.

Almere AB1 zou thuis tegen VAS AB1 spelen, maar de dag voor de match vernamen we dat VAS (toch na Almere de vereniging met de meeste jeugdleden binnen de SGA!) geen team op de been kon krijgen. Jammer, wel 2 gratis matchpunten.

Zie https://sga.netstand.nl/divisions/view/22 voor uitslagen en stand.

Almere C1 speelde op 4 maart nog de inhaalwedstrijd tegen Volewijckers C1, helaas verliep deze niet zo goed. De eerste match werd nog 2-2 gelijkgespeeld (er had meer ingezeten, maar ook minder), maar de tweede ging met 2 1/2 – 1 1/2 verloren (daar had ook meer ingezeten). Onze goede uitgangspositie was daarmee weg, en dat werd in de 6de ronde niet beter. Er werd 2 1/2 – 1 1/2 gewonnen en verloren tegen Zukertort C3. Het gat naar de nummer 1 Caissa C1 is nu 3 matchpunten. Caissa 3 is onze laatste tegenstander, en alleen twee overwinningen zijn voldoende om ze voor te blijven. Dat is echter nog niet genoeg, we moeten het in de laatste ronde ook beter doen dan Volewijkers C1 waarmee we momenteel precies gelijk staan. We gaan het natuurlijk proberen, maar het zal zeer lastig worden.

Zie https://sga.netstand.nl/divisions/view/19 voor uitslagen en stand.

Almere C2 speelde thuis tegen De Amstel C1. Een gelijkspel gevolgd door een 3-1 overwinning. Geen slecht resultaat!

Zie https://sga.netstand.nl/divisions/view/19 voor uitslagen en stand.

De prestatie van Almere C3 heb ik al kort apart onder de aandacht gebracht: 2 x 4-0 overwinning tegen de laatst overgebleven concurrent en daarmee overtuigend kampioen. Dit was de laatste wedstrijd voor Almere C3.

Zie https://sga.netstand.nl/divisions/view/20 voor uitslagen en stand.

Almere C4 speelde vrijdag uit tegen Zukertort C4. Een 3-1 verlies gevolgd door een 3-1 winst, niet slecht tegen deze op papier sterkere tegenstander.

Zie https://sga.netstand.nl/divisions/view/20 voor uitslagen en stand.

Ook het kampioenschap van Almere C5 is al beschreven, dankzij de dubbele overwinning op Boven IJ C2 zijn ze met nog 1 ronde te gaan al niet meer in te halen door de concurrentie.

Zie https://sga.netstand.nl/divisions/view/21 voor uitslagen en stand.

In de week van 8 april staat voor de C klasse de laatste ronden op het programma, het AB team speelt dan nog 2 ronden door.