Informatie Jeugdschaken

 De Jeugd speelt elke Maandag avond vanaf 18:45. De groepen zijn opgebouwd in A en B en hebben het eerste half uur les waarna de interne competitie start. Naast de interne competitie nemen meerdere teams deel aan de externe competitie.

Algemeen

De SVA heeft op maandagavond clubavond. Er is een senioren- en een jeugdafdeling. De jeugd speelt van 18.45 tot 19.45, de senioren beginnen na 20.00. Verder zullen we het hier alleen over de jeugd hebben.


Voor vragen stuur een boodschap naar de jeugdleider


Op de club wordt les gegeven en competitie geschaakt. Over het algemeen volgen wij de schoolvakanties, dus tijdens de voorjaars- en herfstvakantie wordt er niet geschaakt en ook op dagen als tweede paas- en pinksterdag, tussen kerst en nieuwjaar en tijdens de zomerstop is er geen jeugdschaken. De maandagen waarop wordt geschaakt worden vermeld in de agenda op deze website ; dagen waarop niet wordt geschaakt worden ook mondeling aangekondigd.

Er zijn ook externe activiteiten: toernooien waar Almeerse schakers in teamverband of individueel aan mee kunnen doen. Op dit moment hebben we vijf teams in de SGA competitie.

De data van externe toernooien worden opgenomen in het Jaarschema dat apart wordt rondgestuurd en op de website wordt geplaatst. Ook worden deze nog apart aangekondigd, hetzij mondeling, hetzij via email. Het adres en de route naar onze speellocatie is te vinden op deze pagina.

Les

Schaakles krijg je in een groepje van ongeveer 4 tot 10 kinderen van een jeugdbegeleider van de club. Dit gebeurt volgens het zogeheten stappensysteem.

Er zijn 6 stappen. Elke stap wordt afgesloten met een examen en (als je dat gehaald hebt) een diploma. Stap 1 en 2 duren elk ongeveer een jaar, vanaf stap 3 kan dat langer duren. Daarbij proberen we zo veel mogelijk ook op de individuele verschillen tussen de kinderen te letten, zodat diegenen die al wat verder zijn, of veel aanleg hebben, de mogelijkheid krijgen om sneller door te groeien, en dat er extra aandacht gegeven wordt aan diegenen die wat meer moeite met de lesstof hebben.