Jaarverslag Online 2020-2021

Jeugd Online Senioren

Online Rapid

Het afgelopen jaar speelden iedere dinsdag gemiddeld zo’n 18 personen van de SVA in een interne rapidcompetitie op Chess.com. Leuk tijdens de lockdown maar blijkbaar is er ook nog animo voor daarna, aangezien de clubcompetitie en online competitie van de Schaakvereniging nu naast elkaar lopen.

Dit jaar werden twee periodes gespeeld. De eerste periode van het seizoen werd gewonnen door Ton Sprong en de tweede door Oscar Klaren.

Op dit moment wordt de Online Zomerrapid gespeeld en in september gaan we door met een nieuw seizoen online rapidperiodes. Doe je op dit moment niet mee en wil je meedoen? Klik dan hier voor de registratie.

Correspondentieschaak

Op 4 mei 2020 ging het 1e Almeers Correspondentietoernooi van start. Er deden 40 spelers mee aan dit toernooi. Deze werden verdeeld in poules van 4 spelers en de winnaar van elke poule ging door na de volgende ronde. Het toernooi eindigde op 27 juni 2021. Het toernooi heeft dus iets meer dan een jaar geduurd. In totaal zijn er 3 rondes gespeeld. In de finaleronde moest Martin het opnemen tegen Henk Bermon, Albert Kortendijk en Danny Overweg.

Hier bleek Martin de sterkste.
Henk en Albert werden gedeeld 2e.

Link
De statistieken van het toernooi.

Online KNSB-competitie

Almere speelde in de maanden december 2020 t/m februari 2021 met twee teams in de Online KNSB-competitie. In totaal zijn er 9 rondes gespeeld verspreid over 5 zaterdagen. De KNSB heeft de traditionele klasses aangehouden. Almere 1 speelde in de 2e klasse en Almere 2 in de 5e. In beide teams was iedere speeldag ruim voldoende animo om mee te spelen.

Meegespeeld hebben:
Almere 1: Henk Bermon, Caspar Kruijf, Daniël Kutchoukov, Rob van de Kamp, Akshaj Katpatal, Manasvita Basa, Roger Labruyère en Bert van Dijk.
Dennis van Leusden was teamleider.

Almere 2: Ruurd Admiraal, Johan Dielhoff, Paul Keizers, Jan Nijhof, Gerben Terpstra en de jeugdspelers Sartak Sahoo, Ashwath Bhawsar, Emilia Lubbers en Atharva Naveen.
Luc van Dijk was teamleider en hielp ook bij de organisatie.

Link
Standen online KNSB-competitie

KNSB-beker

Almere heeft in april en mei 2021 de Online KNSB-beker gespeeld. Buiten dat het online is, is het format ook anders dan andere jaren. Er werd gespeeld met een snelle rapidvorm van 10 minuten + 5 seconden increment. De online beker bestaat uit een poulefase en een knock-out-fase.

Almere speelde in poule B en eindigde met 7 matchpunten op de 2e plaats. In de knock-out-fase werden we uitgeschakeld door het team van SISSA.

Meegespeeld hebben: Caspar Kruijf, Daniel Kutchoukov, Henk Bermon, Pim Groot, Martin Heijlman en Dennis van Leusden.

Link
Eindstand online KNSB-beker

Jeugdclubcompetitie

De jeugd van Almere had online een succesvol jaar. Akshaj, Duncan, Manasvita, Oscar en Roger speelden mee in de Meesterklasse-A. Dit is de leeftijdsgroep tot 18 jaar. Ons jeugdige team werd hier tweede van Nederland.