kings

Introductie Schaakvereniging Almere (Jeugd)

Jeugd

Algemeen

De SVA heeft op maandagavond clubavond. Er is een senioren- en een jeugdafdeling. De jeugd speelt van 18.45 tot 19.45, de senioren beginnen na 20.00. Verder zullen we het hier alleen over de jeugd hebben.


Voor vragen stuur een boodschap naar de jeugdleider  


 

Op de club wordt les gegeven en competitie geschaakt. Over het algemeen doen wij niet aan schoolvakanties, dus tijdens de voorjaars- en herfstvakantie wordt ook geschaakt! Uitzondering zijn dagen als tweede paas- en pinksterdag, tussen kerst en nieuwjaar en de zomerstop. De maandagen waarop NIET wordt geschaakt worden vermeld op de website van de club, http://www.schakenalmere.nl/, en staan vermeld in het Jaarschema; ook worden deze mondeling aangekondigd.

  

Er zijn ook externe activiteiten: toernooien waar Almeerse schakers in teamverband of individueel aan mee kunnen doen. Dit seizoen is er wel externe competitie voor de Almeerse jeugdteams, op dit moment hebben we twee teams in de SGA competitie.

  

De data van externe toernooien worden opgenomen in het Jaarschema dat apart wordt rondgestuurd en op de website wordt geplaatst. Ook worden deze nog apart aangekondigd, hetzij mondeling, hetzij via email. SVA speelt op het volgende adres (zie voor de routebeschrijving de website):

Sportverzamelgebouw Annapark 
Sas van Gentlaan 10-12 
1324 CT Almere

  

Les

Schaakles krijg je in een groepje van ongeveer 4 tot 10 kinderen van een jeugdbegeleider van de club. Dit gebeurt volgens het zogeheten stappensysteem.

  

Er zijn 6 stappen. Elke stap wordt afgesloten met een examen en (als je dat gehaald hebt) een diploma. Stap 1 en 2 duren elk ongeveer een jaar, vanaf stap 3 kan dat langer duren. Daarbij proberen we zo veel mogelijk ook op de individuele verschillen tussen de kinderen te letten, zodat diegenen die al wat verder zijn, of veel aanleg hebben, de mogelijkheid krijgen om sneller door te groeien, en dat er extra aandacht gegeven wordt aan diegenen die de les niet in