Vijf vragen aan ….

Senioren

Zoals een ieder weet heeft Almere 6 de prestigieuze wedstrijd gewonnen tegen Almere 7 om de Chess Below the Sea Trophy met 5-3. Of anders gezegd: zoals een ieder weet heeft Almere 7 de prestigieuze wedstrijd verloren tegen Almere 6 om de Chess Below the Sea Trophy met 3-5. Vandaag stel ik dan ook mijn 5 vragen van de week aan de beide teamcaptains.

 

1.Tevreden met het resultaat?

Jeroen  Duin: Zonder meer. Het allerbelangrijkste is toch dat je die bokaal naar huis meeneemt. Een 5-3 overwinning blijft een overtuigende overwinning. Wij wisten dat Almere 7 in sterkte is gegroeid. Natuurlijk hoop je op een grotere overwinning. Maar het allerbelangrijkste is toch dat we de beker voor de tweede keer winnen. En dat pakt niemand meer van je af.

Ruurd Admiraal : Nee, wij zijn toch wel heel teleurgesteld . Je weet dat je qua rating de onderliggende partij bent. Maar wij waren zo gemotiveerd dat wij toch wel hoopt op een 4-4 en met een beetje geluk op een kleine overwinning Maar nogmaals, achteraf gezien was het een verdiende overwinning voor het zesde!

 

2 Wie waren jou uitblinkers?

Ruurd : Ik ben natuurlijk heel trots op Martin van Staa, Simon Vreeburg en,Paul Hogervorst. Het is inmiddels al de tweede overwinning voor Simon en Paul. Ik vind het heel knap dat zij in deze belangrijke wedstrijd gewoon op hun best spelen. En dan zie je

dan ook dat je van spelers kan winnen met een hogere ELO. Pure klasse. Ik ben ook tevreden over mijn spelers die verloren hebben . Iedereen speelde heel gemotiveerd en jammer genoeg misten we wat geluk. Wij zaten denk ik toch wel heel dichtbij die 4-4.

Jeroen: Ik ben natuurlijk ook heel trots op mijn gehele team. Ik vind het heel knap dat je op het goede moment piekt en een goed resultaat binnen haalt. We wonnen onze partijen overtuigend! Ik wil een extra compliment geven aan onze invaller Joan van der Biezen. Hij won met werkelijk prachtig schaak zijn partij. Jammer genoeg zag je dat Tonny van Weeren, Ron Woudsma en wederom Mijnheer de Duin toch bezwijken onder de enorme druk. Ik denk dat er sprake is geweest van overconcentratie. Wij gaan dit zeker binnen ons team nog bespreken. Maar eerst maar eens lekker genieten van de winterstop.

 

3 Waar denk je met veel plezier aan terug?

Jeroen: De caterings was geweldig. De pannenkoek met stroop meer dan heerlijk. Complimenten voor Ruud en Babette

Ruurd: Ja, de catering was echt geweldig ! Mijn voorkeur ging uit naar de hutspot met een overheerlijke bal gehakt.. En nogmaals : Babette en Ruud jullie zijn geweldig!

 

4 Waar ben je het meest trots op?

Ruurd: Wat een lastige vraag. Het is een geweldige dag geweest. Maar het meest trots ben ik wel, dat ondanks dat de wedstrijd was gepland om een zaterdag dat bijna iedereen wilde en kon spelen. En ik wil hierbij Joe Hart bedanken dat hij wilde invallen in deze prestigieuze wedstrijd.

Jeroen: Helemaal mee eens . En wat ik ook zo geweldig vond is dat er wederom op een sportieve wijze is gestreden. Onze arbiter, Martijn Woudsma, heeft een hele rustige middag gehad. En bij deze, Martijn bedankt voor de prachtige muzikale ondersteuning tijdens de wedstrijd.

 

5 Wensen voor 2012?

Beide: Wij moeten ons nu echt gaan focussen met onze teams op de externe competitie. Maar als al onze spelers net zo gemotiveerd spelen als afgelopen zaterdag , kan het een heel mooi seizoen worden.

 

En wij wensen een ieder een gezond 2012 toe met veel schaakplezier !

 

 

Definitieve uitslag

 

Almere 7                            Almere 6

Ruurd Admiraal                 Andr