Jeugd Almere kwalificeert zich voor de meesterklasse D teams

Jeugd

Afgelopen zaterdag speelden drie Almeerse jeugdteams in Amsterdam het SGA-toernooi voor D-teams. Er waren onder tien teams, twee plaatsen te verdelen voor de Meesterklasse D. Hieronder de teams.

 

Team 1

Team 2

Team 3

Daniel Kutchoukov

Jimmy Zheng

Micha Lindenaar

Jessie Mang

Dalya Mang

Om Deshmukh

Kavya Raulji

Masha Lindenaar

Oscar Klaren

Duncan Klaren

Iskander Vakhitov

Damir Vakhitov

 

Daarnaast speelde Dinant van Koeveringe als reserve bij VAS.

 

Het eerste team had als doel een plek te bemachtigen in de Meesterklasse D. Dit werd nog best lastig, VAS heeft namelijk twee erg sterke teams. Het was dus al meteen duidelijk dat het zou gaan tussen Almere 1 en VAS 2 om de 2e plaats, die recht zou geven op deelname aan de landelijke competitie komend najaar.

 

In de vierde ronde moest Almere 1 tegen VAS 1. Op het vierde bord speelde Duncan een prachtige partij, hij dacht naar mijn idee iets langer na dan normaal. Hij wist van Matteo van Cleef te winnen door zijn dame te offeren gevolgd door mat. Kavya en Jessie hadden het zwaar en verloren van de talenten Khoi Pham en Leon Reina. Op bord 1 won Daniel van de op rating sterkste Maarten Hoeneveld (1732) door de normaal solide Petrof vanaf het begin tactisch te maken. Dit maakte de stelling buitengewoon oncomfortabel (al dan niet een beetje incorrect). Na 10 zetten hadden de spelers nog maar 5 minuten over. Nu begon de vluggerfase waar Daniel een paard wist te winnen.

 

Een ronde later moest Almere 1 tegen de concurrent voor de tweede plaats, VAS 2. Dit bleek, ondanks dat ze het tweede team waren, een pittige tegenstander, de eindstand was 2-2. In de laatste ronde moest Almere 1 winnen om een plek te bemachtigen in de Meesterklasse D. Dit deden ze overtuigend met 4-0.

 

Ook het tweede en derde team van Almere presteerden heel goed. Tegen het ongenaakbare VAS 1 kwam bijvoorbeeld Dalya gewonnen te staan tegen Khoi Pham; helaas werd ze in tijdnood toch nog verschalkt. In het derde team haalden Om (4 uit 7) en Oscar (5 uit 7) prachtige resultaten. Het derde eindigde zelfs boven het tweede op een prachtige 4e plaats.

 

Ik denk dat dit de eerste keer is dat we in de breedte de sterkste vereniging van de SGA zijn gebleken.

 

Eindstand na ronde 7 (winst = 2 mp gelijk = 1 mp)

 

Clubteams D

MP

BP

1

VAS D1

13

26.0

2

Almere D1

12

22.0

3

VAS D2

11

20.5

4

Almere D3

7

13.0

5

Almere D2

6

12.5

6

de Amstel D1

6

12.0

7

VAS D3

5

10.5

8

VAS D5

5

7.5

9

VAS D4

3

9.5

10

de Amstel D2

2

6.5