SGA PK D gewonnen door Khoi Pham

Jeugd

Dit weekend werden er in Almere de Persoonlijke Kampioenschappen tot 12 jaar oud georganiseerd. In de algemene en meisjesgroep waren er respectievelijk 29 en 7 deelnemers. Kinderen uit Amsterdam, Almere en omstreken streden voor de beschikbare sga-kwalificatieplaatsen voor de Nederlands Kampioenschappen. Het toernooi was verdeeld over twee dagen en werd gespeeld op de vaste locatie van de Schaakvereniging Almere, het Annapark. De tijdcontrole was 30 minuten plus 5 seconden. In beide toernooien had de winnaar een 100%-score! De foto’s zijn hier te vinden.

 

De speelzaal 

 

De meisjesgroep

Bij de meisjes waren er 7 deelnemers en 7 ronden. Iedereen speelde in totaal 6 ronden vanwege het oneven aantal. Het toernooi werd overtuigend gewonnen door Dalya Mang met 6 uit 6! Net daarachter zaten Vivienne Chen en Masha Lindenaar het 4,5 en 4 punten. Omdat Dalya zich al via de Stichts-Gooise Schaakbond heeft geplaatst voor het NK, plaatsen de nummer 2, 3 en 4 zich voor het NK. 

 

Op basis van dit PK hebben de volgende meisjes zich geplaatst voor het NK:

1. Vivienne Chen (nr. 2)

2. Masha Lindenaar (nr. 3)

3. Mandy Zheng (nr. 4)

 

De eindstand van de meisjesgroep is hier te vinden. 

 

meisjesgroep

De meisjesgroep in actie 

 

De algemene groep

De algemene groep was sterk bezet. Het was lang spannend wie eerste zou worden, Khoi Pham pakte op zaterdag de koppositie door van zijn concurrent Daniel Kutchoukov te winnen. Zondag bleef Khoi winnen waardoor hij niet meer in te halen was en het toernooi won met 9 uit 9!! Daniel heeft na zijn verlies tegen Khoi al zijn partijen gewonnen en eindigde met 8 uit 9 achter hem. Net daarachter eindigden Leon Reina, Duncan Klaren, Kasper Bleeker en Jessie Mang gedeeld derde met 6 uit 9. 

 

Winnaar Khoi Pham met de prijsuitreiker Grootmeester Zhaoqin Peng

 

Opmerkelijk was dat er ook een aantal kinderen meededen die veel jonger waren en toch erg hoog in het klassement eindigden. Zo speelden Oscar Klaren en Suvan Patwardhan, beiden uit 2007, een geweldig toernooi en scoorden 5 en 4,5 uit 9.

 

Kinderen die zich op basis van dit PK hebben gekwalificeerd:

1. Khoi Pham

2. Daniel Kutchoukov

3. Leon Reina

4. Duncan Klaren

5. Kasper Bleeker

 

 De eindstand van de algemene groep is hier te vinden.

 

Algemene groep

De eerste vier borden in actie