1e Dag JCC-A

Jeugd

Zaterdag 3 oktober werd de eerste dag van de JCC-A gespeeld. Vanwege de Coronacrisis in een andere vorm dan we gewend zijn. Dit jaar wordt er gespeeld in verschillende poules. Almere speelde dag 1 in poule A, in het Friese Buitenpost. Poule A was door wat afzeggingen uitgebreid van 4 naar 6 teams. Per dag worden 3 rondes gespeeld.

In de 1e ronde nam Almere het op tegen SG Amersfoort. Amersfoort was door ziekte van 1 speler met slecht 3 man opgekomen, dus Oscar had zonder te spelen een punt verdiend. Duncan won zijn partij, waarmee het op 2-0 kwam. Manasvita speelde remise na een lange partij waarbij naast de koningen uiteindelijk nog slechts 1 loper op het bord stond. Roger was in een heftige strijd gewikkeld tegen Tim Grutter. In de fase van tijdkrapte werd hen duidelijk dat hun klok geen increment gaf. De wedstrijdleider gaf elk 5 minuten extra, maar ook toen bleek de increment nog niet te werken. Dus werd er een andere klok gepakt en verder gespeeld.
Roger stond aanvankelijk goed, maar moest het in de slotfase toch afleggen en het punt ging naar Tim.
2½  – 1½ .

In de 2e ronde nam Almere het op tegen Meppel A1, een team waarvan de jeugdige spelers zonder teamleider de weg hadden gevonden naar Buitenpost. Als eerste had Manasvita een punt te pakken. Oscar en Roger volgden snel. En ook Duncan wist de partij te winnen.
4-0.

In de 3e ronde was het onbekende Rijssen A1 de tegenstander. Manasvita kwam snel remise overeen. Roger won kort daarna. Duncan en Oscar hadden een lange partij en taaie tegenstanders. Duncan kwam in een gelijke stelling, zag een plan naar winst, maar mistte een verdediging van de tegenstander en verloor helaas de partij. 1½ – 1½.
Oscar was nog als laatste bezig. Had een licht voordeel maar overzag volgens eigen zeggen dat zijn tegenstander dames kon ruilen waardoor er een remiseachtig eindspel op het bord kwam. Bij de stand 1½ – 1½ bood zijn tegenstander remise aan. Oscar bekeek de score van het team en besloot het nog even te proberen. Het lukte hem echter niet ‘water uit steen te persen’ dus een paar zetten later werd remise overeengekomen.
2 – 2.

De andere teams in de poule waren ASV A1 en JSN A1, op papier de sterkste teams van de poule. ASV A1 werd naar verwachting dan ook eerste in de poule. Maar Almere A1 behaalde een knappe 2e plaats in de poule!

Goed gedaan dame en heren!

Volledige standen en uitslagen van poule A.