Roger op TV bij Omroep Flevoland!

Senioren

Het was bepaald een niet alledaags gezicht om jeugdlid Roger Labruyère te zien in een keurig wit overhemd met fris gekamde haren, terwijl hij geïnterviewd werd door een journalist met een professionele camera. Dit was dan ook een bijzondere gelegenheid.

Omroep Flevoland heeft een serie over talentvolle jonge sporters uit Flevoland genaamd “Ruwe Diamanten” en had journalist/documentairemaker Han Dijkstra op pad gestuurd om Roger te interviewen voor deze serie.

Johan Bertelkamp wilde er gelukkig graag aan meewerken dat dit interview op de schaakclub kon plaatsvinden, ondanks de nu weer strengere Coronamaatregelen. Hartelijk bedankt hiervoor!

Hierdoor was het mogelijk ook Roger’s eerste persoonlijke trainer meester Ron Bruins te interviewen en enige wedstrijdbeelden te maken van Roger’s partij tegen Gerard Koeleman. Op de bijbehorende schermfoto is een still van deze partij te zien.

Het werd een leuk interview waarin Roger vertelde over zijn start als schaker, zijn ontwikkeling door de jaren heen en over zijn ambities voor de komende jaren. Deze mini-documentaire werd daarbij voorzien van livebeelden uit Roger’s partij tegen Gerard.

Deze aflevering van Ruwe Diamanten over Roger wordt op zondag 28 november uitgezonden op Omroep Flevoland. Ook kan dit interview worden teruggevonden op de site van de omroep (zie hyperlink boven) en op Youtube vanaf dezelfde dag. Zodra ik meer weet over de uitzendtijden laat ik het jullie weten.

Ernst Labruyère

1 thought on “Roger op TV bij Omroep Flevoland!

Comments are closed.