ENPS 2 – Almere 3 8 nov 11

Senioren

 

ENPS 2  – Almere 3: winst!

Door Ton Sprong

Bij de start van dit seizoen is Almere 3 het vijfde team in rating in de 1e klasse B. Niet dat die teamratings veel zeggen, maar je moet toch maar eerst zien om je te handhaven in deze klasse.

De eerste wedstrijd van ons was tegen het altijd lastige ENPS in Amsterdam. Wij hadden een invaller omdat Johan Dielhoff deze avond niet kon. Alras bleek dat het een zware avond zou worden. Gerard Koeleman op het 3e bord voelde zich niet goed, wat al snel in de partij naar voren kwam. Ook de op het 1e bord spelende Kees Vlak verging het niet goed. Hij vergiste zich in een combinatie. Toen ook nog Ton van Rooijen zijn Dame verloor waren de rapen gaar.

Ondanks hevige tegenstand van bovengenoemde spelers moesten zij het punt aan ENPS geven. Daar en tegen speelde onze invaller Hans Heine Makkreel zoals hij intern speelt. Een goede gedegen partij en zette zijn tegenstander onder zware druk. Deze deed het verkeerd en Hans pakte zeer snel het punt.

Met een 3-1 achterstand zag het er niet goed uit. Wij stonden niet slechter op de vier resterende borden, maar de winst lag ook niet zomaar voor het grijpen.

Pieter Kooijman bood op bord acht remise aan, maar dit werd door zijn tegenstander geweigerd?. Vervolgens schoof Piet de stelling behoedzaam dicht en restte er niets anders dan remise.

Van de partij van Johan Bertelkamp heb ik niet veel meegekregen, alleen dat zijn tegenstander het niet goed speelde en Johan pardoes de partij in zijn schoot geworpen kreeg.

In mijn eigen partij had ik lang het initiatief, dit gaf ik uit handen, waarna mijn tegenstander alle kansen kreeg. Hij had het echter niet goed gekeken naar de beste voortzetting, waarna ik het weer overnam en mijn tegenstander in tijdnood moest opgeven.

Op bord twee speelde Martijn Woudsma een mooie partij. Zijn tegenstander was met zijn toren gebonden aan de B-lijn. Speelde in feite met een stuk minder. Toen Martijn zijn twee paarden actief liet mee doen in het centrum was het snel bekeken en was de fel bevochten overwinning binnen. 3.5 – 4.5