Floris Brouwer winnaar Grand-Prix Almere 2012

Senioren

Ondanks de 12 afzeggingen op het laatste moment, is de Grand-Prix van Almere met maar liefst 64 deelnemers een mooi succes geworden.

Van deze kinderen speelde ongeveer de helft voor het eerst een individueel schaaktoernooi, zij komen van de Almeerse basisscholen en dit was voor hun een mooie ervaring voor het grote schoolschaaktoernooi in maart 2013.

In groep 8 werd de strijd gestreden om de 1e plaats tussen Omar Bello en Andrei Todoran, beide leerlingen van de twee verschillende montessorischolen, in de zesde ronde won Omar van Andrei en werd hierdoor ongeslagen winnaar.

In groep 7 speelde Ovidiu Todoran de broer van Andrei, hij moest het uitvechten met Rayan Brahim van schaakvereniging Zukertort. Zij speelden in ronde zeven tegen elkaar. Ovidiu won deze partij en werd ongeslagen winnaar.

In groep 6 zaten allemaal kinderen van de basisschool, Dara Tabrizian werd winnaar met zeven winstpartijen gevolgd door twee spelers met vijf punten. Dit waren Rohan Gisiawan en Milan Khorram.

In groep 5 liet Jonathan Mieloo het kaas niet van zijn brood eten, hij won zijn eerste zes partijen en in de laatste ronde was remise voldoende voor de eindoverwinning. Shen Bezooijen bleef goed volgen maar zijn nederlaag in de derde ronde tegen Jonathan kon hij niet meer goedmaken, hij eindigde met zes punten als tweede.

In groep 4 liet clubspeelster Julia de Roo zien dat zij uit het goede Almeerse hout is gesneden, met zeven overwinningen op rij bleef zij de concurrenten twee punten voor. Goede tweede was de eveneens voor Almere spelende Kavya Raulji, zij behaalde vijf punten.

In groep 3 eindigden twee spelers gelijk op de eerste plaats, Dean Cheung (VAS) en Noah Taylor (2e Dalton) beiden uit Amsterdam verloren ieder een partij, maar omdat Dean de onderlinge partij had gewonnen, werd hij winnaar van de groep en eindigde Noah als tweede.

In groep 2 verloor Khoi Pham van VAS in de vierde ronde van Arthur de Dappere uit Zoetermeer, beide spelers kwamen hierdoor gelijk te staan. Echter in de zesde ronde speelde Arthur remise waardoor Khoi van hem wegliep. Dit was achteraf een dure remise, want anders was Arthur winnaar geworden van deze groep door het onderlinge resultaat. Beide spelers wonnen hun laatste partij, waardoor Khoi een halfje voorbleef.

Kampioen met wisselbekerIn groep 1 stak Floris Brouwer met kop en schouder boven zijn tegenstanders uit. Met zeven overwinningen liet hij zien dat hij duidelijk de beste was. Hij liet zijn concurrenten op minimaal 2.5 punt achter zich een formidabele prestatie en dus de terechte kampioen van het jeugdtoernooi van Almere.

 

Foto’s zijn te vinden op de link: https://picasaweb.google.com/104888627438989491646/20121124GrandPrixToernooi2012?authkey=Gv1sRgCIT10cb0ho7eaA&feat=email

Uitslagen zijn te vinden op de link: http://www.schakenalmere.nl/index.php/jeugd/gpalmere/245-gp2012results

 

GPAlmerelogo-s