Dames in de hoofdrol

Weer jeugdsucces bij Zwarte Veulen Jeugdtoernooi

Jeugd

<img class="small-pic" style="margin: 2px; float: right;" src="/wp-content/uploads/sites/3/2012/10/Trotse-Daniel-met-de-1e-prijs.jpg" alt="trotse Dani

In groep 8 speelden de jongste deelnemers van het toernooi veel spannende partijen. Onze eigen Kavya Raulji deed het uitstekend en viel met 6 winstpartijen net buiten de prijzen. 

Pepijn had helaas zijn dag niet en bleef steken op een half punt, hoewel hij in een aantal partijen gewonnen stond. De volgende keer zal het vast beter gaan.

Pepijn aan het werk

In groep 7 maakte Daniel Kutchoukov de verwachtingen waar. Hij won maar liefst alle 8 partijen en was daarmee natuurlijk de grote winnaar namens Almere. Het leukste vond hij toch dat hij eindelijk eens won van Kasper Bleeker, die knap tweede werd.

Daniel met prijs

In groep 5 speelde Daniel Zandy een redelijk toernooi. Met 2,5 punt viel hij niet in de prijzen, maar dat gaat de volgende keer vast beter.   

Jeroen van de Berg mocht voor het eerst aantreden in de hoogste groep van de jeugd. Dat was nog even wennen, want de sterkste jeugdschakers van Amsterdam en omstreken waren zijn tegenstanders. Maar toch heeft hij zich kranig geweerd en wist uteindelijk een partij te winnen. Grote winnaar van het jeugdtoernooi (groep 1) werd Branco Titus van VAS. Hij mocht de wisselbeker voor een jaar mee naar huis nemen.

De winnaar

 

Al met al was het  een leuk evenement met behoorlijke resultaten van de Almeerse jeugdschakers. Het is vooral leuk om te constateren dat steeds meer Almeerse schakertjes meedoen met toernooien. Het is namelijk heel belangrijk om veel te spelen, want van spelen word je beter. Omdat het toernooi bij Caissa is uitgesteld, is het volgende Grand Prix toernooi op 24 november in Almere. Daar gaan we natuurlijk allemaal aan meedoen!