Almere 4 steelt punt bij ENPS 2

Senioren

Afgelopen vrijdag speelde Almere 4 tegen het sterkere ENPS 2 in Amsterdam, en er gebeurde weer veel.

Op het vierde bord speelde Dick de Jong tegen de sterke Sanne Visser (1832). Dick hield zijn stelling goed in evenwicht en na overleg met de teamleider ging Dick voor de remise, immers de werkdagen gaan ook mee spreken aan het eind van de week. Nadat de lichte stukken en de Dame van het bord verdwenen bood de witspeler remise aan, die Dick accepteerde.

Daarna ging het mis op de borden twee en drie. Kees was het eerste slachtoffer op bord drie met wit spelend. De Dame van Bas Jonkers(1781) kwam binnen op g4 en met een mooie combinatie was het uit voor Kees.

Bij Pieter N. op bord twee was een moeilijke stelling op het bord gezet door Bert Wijchgel (1841). Dit kostte onze Pieter heel veel tijd, en nadat de diverse stukken van het bord af waren stond Bert een pion voor in een mooie stelling, die hij winnend afsloot.

Tussenstand 2.5 -0.5

Op het eerste bord speelde Ahnaf.

Nu kon hij bewijzen dat zijn eerste plaats in de interne een terechte is, immers hier speelt hij slechts met een uur bedenktijd.

Zijn tegenstander Ronald Post (1885) was een geduchte tegenstander, die de partij naar zich toe leek te trekken met de aanval op de pion op b2.

Echter Ahnaf die nu meer tijd kon besteden aan zijn partij, wist alle aanvallen te weerleggen en nadat een Toren van Ronald op f6  was gekomen, ruilde Ahnaf bekwaam af en bleek de aangevallen b pion d winst op te leveren.

Proficiat voor deze mooie partij, en dank voor de vader van Ahnaf die hem had gebracht en de hele avond als toeschouwer aanwezig was.

Bij de laatste vier borden hadden de ENPS het voordeel en zouden wij tegen de verwachte nederlaag aanlopen.

Albert op bord acht tegen Chiel Reemer (1744) stond een kwal achter. Met een combinatie dacht Albert dit nadeel te herstellen echter het pakte anders uit. 3.5-1.5

Bij het bord van Johan tegen Niek Verweij(1816) was de Sint eerder dan verwacht. Niek blunderde een stuk weg en nadat Johan secuur zijn stukken bleef hanteren, gaf deze op. Een onverwachte meevaller zorgde voor 3.5