Feestavond 2013

Senioren

Het was weer hilarisch en ook nog erg spanned op het eind. De teams gingen allen fanatiek in de strijd, ieder jaar weer wordt ik enigszins verrast door de ‘twists and turns” die de organisatie weer weet te bedenken.

Enfin, de eerste ronde ging goed, maar de 2de ronde ineens de paarden en lopers omwisselen. Ieder idee dat ik had over openingen kon dus ineens niet meer, jawel, dus nu kon ik (en ik vermoed dat ik niet de enige was) niet meer terugvallen op de bekende openingen. 

Voor de derde ronde was echt iets speciaals bedacht, 1 regeltje werd veranderd, maar wel een belangrijke. De pionnen kunnen nu ineens alleen rechtuit slaan en diagonaal lopen. Jawel de eerste zet mag dus bijvoorbeeld zijn “b2-d4” maar als de tegenstander dan bijvoorboold f7-d5 doet dan doet wit fijntjes: d4xd5.

Ook niet eenvoudig dus. Mijn geheugen laat me hier een beetje in de steek, maar in deze partij verloor ik uiteindelijk een toren, een dame en de partij in ongeveer 5 zetten (de opening was misschien 12 of zo…). 

Ok ronde 4, nu hebben we alles wel gehad dacht ik, maar nee, in ronde 4 had de organisatie weer iets leuks. De eerste zet van beide partijen moet bestaan uit het omwisselen van dame en paard. We mochten wel zelf kiezen met welk paard we de dame wisselden. Ikzelf koost voor het paard op b1. Later hoorde ik dat meerdere daarvoor kozen. De rest leek op gewoon schaak, maar in mijn geval betekende het dat mijn dame voor de helft van het spel niet meedeed. Ach ja.

De laatste ronde was wel weer iets bekends, in ieder geval had ik dat al een keer meegemaakt; twee tegen twee en om de beurt zetten. Maar ja, als je niet kan overleggen en je speelt een opening die je medespeler niet kent of gewoon een ander plan volgt… Laten we maar zeggen; ook dit gaf weer hilarische situaties. Vooral de kreten van danwel vreugde, danwel teleurstelling die ik van alle tafels wel hoorde, waren geweldig.

Al met al een zeer geslaagde avond en dank aan de organisatie en het bestuur maar ook de beheerder en natuurlijk Babette achter de bar, die weer een geweldige avond hebben verzorgt.

{module Feestavond-2013}

Onze huisfotograaf heeft natuurlijk ook niet stil gezeten, hier dan ook ee slideshow van de feestavond.