Almere 7 verliest van Chaturanga 2

Senioren

En daar was het dan, Ruurd vroeg me een week eerder of ik met het team mee kon doen. Het laatste jaar was het erg druk dus had ik me op de reserve lijst laten plaatsen, maar ik had tijd en zegde toe. Dus op 9 februari konden we van start. Om acht uur (om en nabij) werd de tafel indeling omgeroepen door onze onvolprezen wedstrijdleider. Ruurd zelf was er dit keer niet bij, hij wilde graag intern. Ah wel hij weet niet wat hij miste.

 

Ik kwam op bord 8 terecht (normaal zit ik op 5 of 6) en kreeg dus een lichtelijk schuine blik toegeworpen van ons seniorteamlid (Kok) die eigenlijk normaal op bord 8 zat.

 

Wel de indeling lag nou eenmaal vast dus daar kon niets aan verandert worden. Uiteindelijk kwam het ook voor Kok helemaal goed.

 

Afijn aan de slag dan maar, hand geven en de klok starten. Ik dacht ik ga er eens goed voor zitten en neem de tijd. Een simpele schot (4 paarden) om te beginnen en van daaruit steeds een klein beetje meer voordeel eruitzagen. Waren het allemaal de beste zetten (bekijk het zelf hieronder met annotatie van Dennis). Eigenlijk is h3 zelden goed en ook nu had er een tempo mee kunnen winnen door bijvoorbeeld meteen Pe2 te spelen maar ach, het ging verder best leuk. Op het moment dat hij De8 speelde had ik toch het idee dat ik vooral op onverwachte zetten moest gaan letten. In ieder geval toch maar aandacht naar de koning. Het ging allemaal best snel dus ik had niet veel tijd om om me heen te kijken, wel kreeg ik de indruk dat Kok het ook heel goed deed en toen ik even opzij keek had hij al een stuk voor. Dat moest ik hem nog maar nadoen op dat moment.

 

Mijn partij kan je verder volgen hieronder, maar de verassing die ik eigenlijk wel verwachte nam toch nog een andere draai, zie zet 24 Bc4 en daar zwart met 24