SGA PK A, B, C en E in Almere

Jeugd

Op 31 januari en 1 februari werd gestreden om vier SGA kampioenschappen. Het ging om de PK A, B, C en E. De toernooien werden net als vorig jaar in Almere gespeeld.

 

Op zaterdag was het nog redelijk rustig toen de A en de B werden gespeeld. In de A deden slechts 3 spelers mee die een dubbelrondige driekamp speelden, 3 partijen op zaterdag, 3 op zondag. Het goede nieuws was dat Ahnaf Uddin kampioen werd met een score van 3.5 uit 4. Dat is natuurlijk een mooie score, maar die score en ook het eindresultaat hadden wellicht anders geweest als Tim van Rijsse een gewonnen stand ook winnend had uitgespeeld in de openingsronde. Zoals wel vaker wist Ahnaf zich desondanks te redden en met een positieve instelling: hij wilde winnen! De onderlinge partijen tussen Ahnaf en Laurens Schilstra leverden Ahnaf 1.5 punt op zodat Laurens tweede werd.

 

Ook op zaterdag startte de B categorie. In de B was Almere vertegenwoordigd door Julia de Roo en Pawan Kishore. Julia werd derde achter winnaar Branco Titus en Sipke de Boer. Ook in de B had de eindstand anders kunnen wezen, maar helaas verloor Julia de partij tegen Branco nadat ze met een stuk voorsprong toch nog geklopt werd. Pawan kwam er in het sterke veld niet aan te pas, maar deed wel ervaring op en ging met een goed gevoel naar huis.

 

Op zondag was het een stuk drukker toen ook de C en de E kinderen kwamen spelen. De C was 16 man en 4 vrouw sterk, met 14 van de 20 kinderen uit Almere(!), en de E was de grootste groep, waarvan 17 uit Almere, met 5 meisjes en 37 jongens. Met name in de E waren veel plaatsen te verdienen voor het NK E, 7 jongens en 2 meisjes.

 

Het C toernooi werd gewonnen door Job Emans voor Raf Amoraal en Jessie Mang en Dani