Almere C3 kampioen eerste klasse

Jeugd

Vrijdag 15 april speelde het Almere C3 team in de 1e klasse de laatste ronde van de SGA competitie in het Ignatius gymnasium in Amsterdam tegen Caissa C2. Almere C3 stond bovenaan in de groep met 1 matchpunt voorsprong, maar Caissa en Oosten Toren zaten hen op de hielen. De uitslag van Oosten Toren was nog niet bekend, dus om zeker te zijn van de eerste plaats moest er gewonnen worden.

Masha op bord 1 was de eerste die met een punt van het bord kwam. Even later kwam Oscar als winnaar op bord 3 terug. Dus al minimaal gelijk spel. Maar of dat voldoende was was nog niet duidelijk.

Op borden 2 en 4 werd nog volop gestreden door Om en Roger (die inviel voor Dalya).
Roger kwam na enige tijd een stuk voor een wist de partij op knappe wijze naar zich toe te trekken. Een superinvaller! Want hiermee was het kampioenschap zeker gesteld.

Op bord 2 bleef de strijd in een vrijwel gelijke strekking lang doorgaan. Om wilde natuurlijk dat het team zonder verliespunt bleef. Dat lukte, want na een partij van bijna 1,5 uur werd remise overeen gekomen. Almere C3 had gewonnen met 3,5 – 1,5 en was de duidelijke kampioen.

 

Gefeliciteerd!!!!