1e ronde rapidcompetitie groot succes! Het verslag van een ooggetuige!

Online Senioren

Afgelopen maandag is de eerste ronde van de online rapidcompetitie gespeeld! Met 14 deelnemers aan het jeugdtoernooi en 28 deelnemers aan het seniorentoernooi mag dit een groot succes genoemd worden! Ruimte voor meer leden en deelnemers is er uiteraard nog genoeg! Speelt allen mee!!

Online was de strijdlust nog groter dan op de club! Stuk voor stuk kwamen er mooie gevechten op het bord. Ook salonremises lijken online niet te bestaan! Met in het seniorentoernooi slechts 1 remise en 12 overwinningen zijn de volgende partijen dan ook leuk om thuis nog even te bekijken!

Raymond van den Bos – Caspar Kruijf

Raymond komt met voordeel uit de opening, echter geeft hij Caspar met zijn 33e zet een kans om “erop en erover” te gaan. Een kans die je Caspar niet moet geven. Caspar straft dit dan ook direct af en gaat er met het punt vandoor.

Danny Overweg – Ton Sprong

Danny is met een groot ruimtevoordeel op de koningsvleugel uit de opening gekomen, ook de zwarte loper doet niet mee aan de strijd. Ton’s laatste zet (31… Tg3) is een bekend fenomeen in het internetschaak (de zogenaamde mouse-slip). Sportiviteit staat in deze tijden uiteraard hoog in het vaandel bij SV Almere, vandaar deze (in de chat besproken) 32e zet. Helaas voor Ton was het toch snel over met een overwinning voor wit als resultaat.


Johan Dielhoff – Duncan Klaren

Beide spelers houden elkaar mooi in evenwicht, grote fouten worden er niet gemaakt. De enige remise van de avond is dan ook een feit!


Dennis van Leusden – Gerard Koeleman

Ondanks Dennis zijn drukke bezigheden om alle partijen in goede banen te leiden, weet hij met een puike combinatie Gerard te verschalken. Leuk om thuis even goed uit te rekenen. 

Johan Haspels – Henk Bermon

Gelukkig weten ook onze oud-leden de weg naar de online versie van SV Almere te vinden, welkom terug Henk! Intimi weten dat Henk zich als een vis in het water voelt in de Marshall. Ook in deze partij laat hij zijn kennis van deze opening zien en weet hij met een mooie combinatie Johan H. te grazen te nemen.

Martin Heijlman – Jan Nijhof

Martin weet in het Staunton Gambiet Jan al snel een paar pionnen te ontfutselen. Na wat stabilisatiezetten komt Martin niet meer in de problemen en weet hij het volle punt binnen te halen.

Pim Beers – Paul Hogervorst

Na een rustige opening geeft Paul pardoes een vol stuk weg. Ondanks de vechtlust van Paul weet Pim de partij (en het volle punt) op techniek binnen te halen.

Harry Gase – Oscar Klaren

In een mooi Benoni-gevecht weet Oscar het loperpaar te bemachtigen, leuk om te bekijken hoe dit “voordeel” door hem kan worden uitgebuit. Helaas gooit Harry zijn Dame in de aanbieding en is het gevecht pardoes voorbij.

Jeroen van den Berg – Egbert Hulsman

Onze koploper in de A-groep Jeroen toont ook in de eerste ronde van de online-rapidcompetitie zijn ambities: WINNEN! In een Albin-tegengambiet weet hij Egbert van begin tot eind te domineren en gaat er vervolgens met het volle punt vandoor.


Paul Geerligs – Mitia Shadrin

Blij om te zien dat Paul weer schakend in ons midden is! In zijn kenmerkende 1.Pc3 opening ontstaat er een rustige stelling waar beide spelers zich keurig houden aan de gouden regels van de opening! Mitia ziet haar kans schoon om het centrum te bezetten met haar pionnen om Paul vervolgens op de damevleugel aan te vallen. Als zij de a-lijn met haar torens weet te bezetten is er geen houden meer aan voor Paul en gaat Mitia er met de overwinning vandoor.

Michel van Liempdt – Arjan de Joode

Op dit bord komt er een echte Draak op het bord, actie gegarandeerd! Helaas blundert Arjan al snel een stuk weg. Michel weet dit professioneel uit te spelen, alweer een overwinning voor de witte stukken!


Masha Lindenaar – Manasvita Basa

Ook Masha en Manasvita houden zich keurig aan de gouden regels van de opening: pion in het centrum, stukken ontwikkelen en koning in veiligheid brengen. Hierna strijden zij om het centrum, hetgeen helaas resulteert in stukverlies voor Masha. Manasvita weet hierna een mooie koningsaanval op te zetten en Masha met een torenoffer mat te zetten!

Luc van Dijk – Micha Lindenaar

In het vierpaardenspel van het Engels weet Micha ruimte te pakken op de damevleugel. Na een grote afwikkeling komt er een stelling op het bord waar Luc de actievere toren heeft. Kijken hoe het met de techniek van “onze” Lelystedeling staat. Helaas geeft Micha pardoes een toren weg en weet Luc de overwinning vervolgens simpel binnen te halen.


Gerben Terpstra – Rob van de Kamp

Na wat opstartproblemen kan de partij tussen Gerben en Rob om 20:30 ook gestart worden. Dit heeft als voordeel dat degene die al klaar zijn deze partij op de voet kunnen volgen! Na wat gefriemel in het Hollands weet Rob pardoes een centrumpion van Gerben te winnen. Gerben blijft nog even doorvechten maar moet na een kwaliteitsverlies en het verlies van een toren helaas toch de strijd staken.


Zoals jullie zien was het een zeer geslaagde eerste ronde! A.s. maandag ronde 2, tot dan! 

Vele schaakgroeten van André, Dennis en Danny