Almeerders op NK E en NK ABC

Jeugd

In de lente en de zomer worden altijd de Nederlandse Jeugdkampioenschappen gespeeld. Vorige week was het NK ABC en eerder was in april het NK E.

NK E
De jeugd t/m 10 jaar speelde met Goede Vrijdag en Stille Zaterdag het NK E in Tilburg. Van Almere deden Ashwat en Akshaj mee. Beide eindigden ze hoog. Ashwat werd heel netjes 8e. Akshaj haalde zelfs het brons en werd met een score van 7 uit 9! Gefeliciteerd Akshaj!

Verslag SGA
Toernooisite NK E

NK ABC
Het NK ABC werd gehouden in Almelo. Dit zijn drie erg zwaar bezette toernooien die in totaal een week duren. Van Almere deden Roger, Duncan, Oscar en Daniel Knol mee.

In het NK A eindigde Duncan met een score van 4 uit 7 gedeeld 5e! Hij speelde tegen de sterkste jeugd van dit moment zoals Eline Roebers, Machteld van Foreest, Onno Elgersma en Khoi Pham. Van die laatste wist hij zelfs te winnen!

In het NK B deden Oscar, Roger en Daniel (Knol) mee. Daniel had niet zijn beste toernooi en werd laatste. Roger en Oscar speelden mee voor de bekers. Roger werd 3e met 4,5 uit 7 en haalde daarmee een medaille! Gefliciteerd.

Voor Oscar was een podiumplaats ook dichtbij maar helaas in de laatste ronde verloor hij waardoor hij 7e werd met 3,5 uit 7.

Toernooisite met verslagen en partijen

Volgende NK’s
De categorie├źn NK D (onder 12), NK FGH (pupillen) staan later dit jaar op het programma. NK D wordt traditiegetrouw gespeeld in het Hemelvaartsweekend en het NK FGH in juni.