FlevoBoys komen te kort voor de prijzen

Senioren

Zaterdag 14 mei werd het HSB open Rapid voor Teams georganiseerd door de Haeghe Ooievaar.  Reden voor het gelegenheidsteam De FlevoBoys om 8:15 al de reis naar Den Haag te beginnen.

Als zelfbenoemde teamcaptain zette ik mezelf (Pim Beers) op bord 4, terwijl Martin Heijlman (1), Jeroen Wieland (2) en Philip Huigen (3) de andere borden bezetten.

Het toernooi had met 17 teams een goede bezetting

We kwamen ijzersterk uit de startblokken, wellicht doordat wij al wat langer wakker waren dan de meeste deelnemers, die toch vooral uit de regio Den Haag kwamen. Na 3 rondes hadden we slechts 1 bordpuntje laten liggen. We konden zorgeloos genieten van het zonnetje tijden de lunchpauze.

Het vervolg ging echter een stuk minder. De eerste twee matches na de lunchpauze gingen verloren, om uiteindelijk met twee gelijke spelen af te sluiten.

Martin kreeg op bord 1 enkele pittige tegenstanders en moest met 3 punten genoegen nemen, Jeroen haalde op bord 2 4 punten, waarvan 3 voor de pauze. Philip haalde 5 punten op bord 3 en ik haalde nog een halfje meer op bord 4.

We hebben een leuke dag gehad, gezellig en ontspannen toernooi. Zeker voor herhaling vatbaar.

Waar we als team precies in de eindstand zijn geëindigd is nog niet helemaal duidelijk. We hebben in verband met de lange dag die we achter ons hadden besloten om de prijsuitreiking niet af te wachten en ik heb ook nog niets op de website van Haeghe Ooievaar kunnen vinden