Almere E1 derde bij TK-E

Jeugd

Normaal ben ik altijd heel erg gefocust op de Almere teams en spelers in mijn verslagen, maar ik moet nu toch eerst wel even wat zeggen over VAS. Met hun eerste twee teams waren ze oppermachtig tijdens het SGA teamkampioenschap E. Omdat alles met de hand werd berekend en ingedeeld zal het nog wel even duren voordat de gedetailleerde standen en uitslagen online staan, dus vergeef me als ik er naast zit, maar volgens mij is VAS E2 (!) met 14 matchpunten kampioen geworden en werd VAS E1 overtuigend tweede door alleen maar tegen VAS E2 te verliezen. Erg indrukwekkend.

Almere was met 6 teams present bij het SGA teamkampioenschap E georganiseerd door schaakvereniging BovenIJ. In totaal waren er 14 teams: 4 van VAS, 2 van Zukertort en 2 van Volewijckers.

Ons 6de team met Aryan, Leonardo, Akilan, Anirudh en Ava had het zwaar. In de eerste 4 ronden werden er geen matchpunten gehaald en wist alleen Anirudh twee maal een partij te winnen en Aryan eenmaal. Daarna volgde zomaar een 4-0 overwinning tegen Volewijckers E2, en werd er nog 2 maal 2-2 gelijkgespeeld. Aryan deed het goed met 3 uit 6, Leonardo wist 2 maal te winnen, Akilan bleef op 0 steken, Anirudh behaalde 4 uit 6, Ava 2 uit 5.

Almere E5 wist in ronde 2 en 3 te winnen, maar daarna werd er alleen nog maar eenmaal gelijkgespeeld. Wel dus een matchpunt meer dan Almere E6. Aiden (1 punt) en Ratike (1/2) hadden het zwaar, Tanav (3) en Nishanth (5) deden het goed.

Almere E4 had precies hetzelfde patroon als E5, winst in ronde 2 en 3, remise in ronde 6 (Almere E4 en E5 speelden inderdaad in ronde 6 tegen elkaar). Sem had last van hoofdpijn , speelde uiteindelijk maar 4 keer en wist helaas geen resultaat te halen. Ridharth deed het met 3 punten goed, Shaurya met 4 punten ook. Zi Jie had het zwaar met 1 punt, Mokshagna wist 2 1/2 punt te behalen.

Almere E3 bestond volledig uit meisjes. Zij behaalden 6 matchpunten. Ella deed het op bord 1 goed met 5 punten, een goede generale voor het NK pupillen van volgende week. Qinzhi wist op bord 2 niet te scoren, die moet nog even oefenen voor het NK middenbouw over twee weken. Ke Xin en Yelena deden het niet slecht met 3 en 4 punten.

Almere E2 begon heel goed met 4-0 winst gevolgd door een 2-2 tegen Almere E1 in ronde 2. Daarna werd er nog twee maal dik gewonnen, en dat weet je het, dan ben je aan de beurt. In de laatste 3 ronden alleen maar sterke tegenstanders: VAS E2, Volewijckers E1 en VAS E1. Alleen tegen Volewijckers E1 werd er nog 1 matchpunt gehaald. Een 5de plaats, net buiten de kwalificatie plekken voor de landelijke halve finale. Met een iets gunstigere loting voor ons tweede team, of een iets zwaardere loting voor Volewijckers E1 hadden we de 4de plek kunnen behalen. Ons 2de team had de volledige top 4 ontmoet en 2 maal remise gespeeld. Niet slecht. Advaith deed het op bord 1 met 2 1/2 punt niet slecht tegen zulke sterke tegenstanders, Louai (4), Yu Chen (4) en Artem (5.5) hadden ook een grote bijdrage aan het succes.

Almere E1 deed het ietsje beter dan Almere E2. Onderling dus 2-2, maar Almere E1 wist wel van Volewijckers E1 te winnen, terwijl de wedstrijden tegen VAS E1 en E2 dus ook verloren gingen. Voor Sander is het toernooi schaken nog redelijk nieuw en hij had het ook wat lastig. Na winst in de eerste ronde ging de ene na de andere partij verloren. Gelukkig kon hij zich herstellen voor de laatste ronde waarin hij een belangrijk bordpunt bijschreef. Niels had het even lastig na verlies tegen Artem van Almere E2 in ronde 2, maar herpakte zich snel en wist 4.5 punt te scoren. Aayush en Gagan zijn onze sterkste spelers in deze leeftijdcategorie en mogen volgend jaar ook nog meedoen. Aayush wist op bord 1 5 punten te scoren, Gagan behaalde zelfs 6.5 punt op bord 2. De teamprestatie was goed voor een derde plaats en kwalificatie voor het de landelijke halve finale. Proficiat!

2 thoughts on “Almere E1 derde bij TK-E

  1. Hi Team,

    My child (8 years) would like to participate in Chess competition. Could you please let me know the registration for the next competition.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.