Jarno neemt afstand in eerste open rapidkampioenschap van Almere

Jeugd Senioren

Na 10 van de 12 ronden staat Jarno met 2 punten los van achtervolgers Pim G., Ahnaf en Klaas. Jammer voor de toernooi spanning, en Ahnaf zelf, is dat hij ronde 9 en 10 niet mee kon doen. Door een miscommunicatie was bij de toernooiorganisatie niet bekend dat hij met de finale van het SGA rapidkampioenschap voor teams meedeed (Bij Isolani 1), daar wel mooi 3 uit 3 scoorde, maar bij het Open Rapid de achterstand ten opzichte van Jarno zag toenemen. Jarno ging er ondertussen door overwinningen op Rushaan en Stepan met de volle buit vandoor.

Bij de A, B, C jeugd (geboren tussen 2006 en 2011)blijft Vincent het goed doen. Door een overwinning op Yuvan en remise tegen Caspar staat hij nu op 6.5 punt. Yoram zorgde er door ook van Yuvan te winnen en Ton van Rooijen op remise te houden dat het gaatje slechts een half punt bleef. Rithvik en Aahil raakten door slechts 1 punt te halen wel iets verder achterop.

Bij de D jeugd (geboren in 2012 of jonger) wist Rushaan goed te herstellen van het verlies op Jarno door Rithvik te verslaan: 6.5 punt. Yuvan bleef op 5 punten steken, Pranay kwam ook op 5 punten. Ayhan, wist door twee overwinningen op 5.5 punt te komen en is nu de naaste belager van Rushaan.

Zie voor de uitslagen en stand https://schakenalmere.nl/stand/stand-indeling-open-rapidkampioenschap/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.