2e Promoveert naar de K.N.S.B.

Senioren

Voor het eerst in het 35 jarig bestaan van onze vereniging promoveert het 2e team naar de KNSB.

In het nieuwe seizoen 2014-2015 spelen wij dus met twee teams in de landelijke bond. Het zat er al een tijdje aan te komen, maar ieder jaar was het net weer niet.

Dit seizoen werd het tweede op niet te verstane wijze versterkt, en woensdagavond leverde dat zijn vruchten af. Tegen de Amstel in het verre Uithoorn troffen wij een tegenstander aan die zich al had neergelegd bij haar degradatie, maar dit op de borden niet liet blijken.

Op alle borden leverden zij hevige strijd en het kostte toch wel wat moeite, hoewel de uitslag dat niet laat blijken, om de mannen van de Amstel onze wil op te leggen.

Als eerste scoorde Mike een remise, in een partij waarbij Mike toch goed moest opletten om niet af te wijken van de bekende paden anders had deze uitslag wel eens anders kunnen zijn.

Het tweede halfje kwam van Bert, die met een kwartier minder op de klok een remise aanbod kreeg in een stelling die beide kanten op kon gaan. 1-1

Vlak daarna kreeg Martijn een remise aanbod met veel meer tijd op de klok, maar wel een heel onduidelijke stelling. Martijn moest maar even nog wat tijd besteden aan zijn stelling, totdat wij wat meer duidelijkheid hadden op de andere borden.

Dennis stond weliswaar een stuk voor, hij had een offer op h7 niet goed bekeken, maar moest wel alle zeilen bij zetten op niet onder de voet gelopen te worden, gelijktijdig ging het bij Ivo uitstekend.

Na een goed opgebouwde partij bracht Ivo een paardoffer op g6, wat hem onmiddellijk de winst opleverde. 1-2

Toen kon Martijn het remise aanbod accepteren , omdat ook de stelling van Dennis winstkansen bood.

Dennis tegenstander had nog een stuk geofferd om zijn mataanval voort te zetten, maar Dennis ruilde bekwaam af en kwam in een eindspel van twee lopers tegen een, en al snel zag zijn tegenstander de bui hangen en gaf op. 1.5