Eerste team uit beker

Senioren

Dinsdag 2 december is het eerste team uitgeschakeld voor de KNSB beker. Dat het een lastig parcours zou worden tegen Santpoort was al van te voren duidelijk. Het team dat we tegen kregen was met een gemiddelde rating van 2145 niet voor de poes.

 

Tobias kwam aan bord 1 met wit in een Frans zijvariantje terecht, waarin zwart zijn witte probleemloper snel ruilde tegen een wit paard. Met wel een ruimteoverwicht maar geen plan ging Tobias voor dameruil, waarna de stelling zo saai werd dat er snel tot remise besloten werd. 

 

Ikzelf (Martin van Gils) mocht de tweede remise aantekenen. Met zwart aan bord 4 tegen nog altijd 2100+ zat ik de hele tijd tegen een iets mindere stelling aan te kijken. In plaats van lijdzaam af te wachten knalde ik maar eens wat pionnen naar voren, ik verloor daardoor wel de basis van mijn pionnenketen maar lreeg op de andere vleugel genoeg tegenspel. Gezien het verloop van de andere borden wilde mijn tegenstander geen risico’s nemen, met zetherhaling tot gevolg.

 

Jarno pakte het aan 3 allemaal erg voorzichtig aan, maar gaf daarbij teveel tempi weg. Zijn jonge tegenstander pakte het centrum en begon te drukken. Met een toren meer kon Jarno het mat niet vermijden, en sportief liet hij het dan ook maar uitvoeren.

 

Johannes was als laatste bezig in een eindspel waarin hij een loper tegen een paard had. Die slechte loper dekte echter alle invalsvelden van de witte koning, met remise als onvermijdelijk resultaat.

 

Een 1,5 – 2,5 nederlaag dus, maar zonder schande. 

 

Persoonlijke uitslagen (Almere wit aan de oneven borden) 

Tobias Kabos – Ilias van der Lende 0,5-0,5

Johannes Kossen – Peter de Roode 0,5-0,5

Jarno Witkamp – Bas Haver 0-1

Martin van Gils – Martin de Roode 0,5-0,5