Het tweede in zwaar weer

Analyses Senioren

Zaterdag was alweer de vijfde ronde van de KNSB competitie. Na de twee voorspelde zware nederlagen waren we weer erg toe aan een of meer matchpunten. Het heeft echter niet zo mogen zijn. Tegenover winstpartijen van Caspar, Daniel (onze topscorer met 4 uit 5!) en ondergetekende stonden nederlagen van Danny, Pim, Rob en invaller Roger. De andere invaller Jacques remiseerde.

Het begon al niet heel goed toen Roger ge b-lijnd werd en al vlot kon opgeven. Voor Roger was het allemaal nog wennen en misschien speelde hij wat te snel. Maar ik weet ook zeker dat Roger nog veel beter gaat worden en dat we nog van hem gaan horen in KNSB-verband. Daarna werd het bij Jacques al snel tot remise besloten. De overige borden gaven aanleiding tot hoop op iets moois, maar toen overzag Rob een kleinigheid en kon gelijk opgeven, zijn dame ging verloren. Na mijn overwinning bleef het lang onduidelijk hoe het zou aflopen. Caspar won, zijn tegenstander ging in een lange theoretische variant in de fout. Wij weten dat je geen lange varianten met theorie tegen Caspar moet spelen, maar nu was het wel handig! Helaas kon Danny zijn toreneindspel niet binnen de remisemarge houden, die er vermoedelijk wel was. Daniel overleefde weliswaar een felle aanval en won het eindspel, maar Pim kon zijn moeilijke stelling helaas niet houden.

Eindstand dus 41/2-31/2 

De volgende rondes zijn er punten nodig om vervolgens in de laatste ronde te moeten winnen van de nummer 10. Het wordt dus een lastig seizoen.

Bijgaand mijn potje, waar ik wel een goed gevoel bij had.