Voiceworks ondersteunt Schoolschaken Almere

Jeugd

Ieder jaar reikt de gemeente Almere, op de nieuwjaarsreceptie een prijs uit, aan de onderneming die zich het afgelopen jaar heeft onderscheiden. Het bedrijf dat in 2015 het meest in de picture stond was VOICEWORKS.

Zij vierden in 2015 hun 10 jarig jubileum en de prijs die zeer verrassend was, kwam op het juiste moment. Het bedrijf is ontstaan uit de samenwerking van een aantal buurjongens uit Almere. Een echt Almeers bedrijf dus.

Voiceworks houdt zich bezig met telefonie over internet en slimme toepassingen voor het midden- en kleinbedrijf. Zij kregen de prijs uit handen van wethouder Mark Pol.

Bij de prijs werd ook een geldbedrag uitgereikt, dat door Voiceworks geschonken mocht worden aan organisaties die zich actief bezig houden onder de Almeerse bevolking.

Begin januari las ik, dat Voiceworks de winnaar was geworden van deze mooie onderscheiding. En omdat wij als schaakvereniging al bijna 30 jaar het schoolschaken hoog in het vaandel hebben staan, heb ik een mail gestuurd naar Voiceworks. Hier werd vanuit Voiceworks positief op gereageerd, en werd mij gevraagd om mijn verzoek te onderbouwen en motiveren.

Uiteraard waren er meerdere projecten waar de keuze uit gemaakt kon worden, de medewerkers van Voiceworks konden vervolgens een stem uitbrengen, waarna er een shortlist verscheen.

Medio juni bleek dat wij bij de laatste drie kandidaten zaten, een mooie beloning voor allen die het Almeerse schoolschaken een warm hart toedragen. Wij wachtten in spanning af wat de uit eindelijke uitslag zou worden.

Begin augustus kreeg ik het volgende bericht: Onderstaand punt staat weer bij ons (Voiceworks) op het vizier. Graag verneem ik van jou wat jij zou doen met een budget van ….,.. of ….,.. euro. Kan jij hier een opzetje voor maken, zodat ik dat als laatste kan voorleggen aan de CEO’s?

Dit heb ik gedaan en ook nog beeldmateriaal en foto’s toegevoegd. Nu maar afwachten !

Op 23 augustus kwam het volgende bericht binnen:

Hoi Ton,

We zijn eruit. Er is gekozen 2500,- euro beschikbaar te stellen aan het schoolschaak evenement.

Schaakvrienden, jullie mogen best weten ik was overdonderd door dit bericht. Zo’n mooi bedrag zorgt voor een mooie basis voor het grootste schoolschaaktoernooi van Nederland.

Op 6 september maakt Voiceworks onder haar personeel bekend hoe de door Voiceworks gewonnen prijs, besteed gaat worden onder de Almeerse organisaties. Wij zijn er geweldig blij mee.

Dank, dank Voiceworks voor deze keuze.

Ton Sprong

Organisator Schoolschaken Almere