rsz winnaar hutseflutstoenooi 2017 1

Hutseflutstoernooi 2017 Groot Succes

Senioren

Afgelopen zaterdag 1 april  is het tweede Hutsefluts toernooi gespeeld. Er werd in een open 5 rondig Zwitsers systeem gespeeld.. Een overwinning levert 2 punten op, een remise  1 en bij een nederlaag net als in het gewone schaakleven nul punten. Daarbij  konden de spelers, gebruik maken van de jokerregel. Om het voor de sterkst geplaatste schakers wat lastiger  te maken beginnen lager geplaatste spelers met startpunten. En om het voor de sterkere  spelers nog wat lastiger te maken krijgt de speler met de lager ELO 15 minuten bedenktijd tegen 12 minuten voor de sterkere speler.

Na 5 ronden wordt er gesjoelbakt. De schaker die de meeste punten heeft gewonnen krijgt 10 punten extra mee naar het sjoelbak toernooi , nummer 2 neemt dan 9 punten mee, en nummer 9 van de schaak ranglijst   verdient alsnog 1 extra sjoelbak punt .Het sjoelbakken wordt gespeeld  volgens de sjoelregels van de Nederlandse Sjoelbakbond.

In de sjoelbakfinale  moest Hans Heijne Makreel, als laatste geëindigd in het schaaktoernooi,  de spits afbijten. Hans scoorde 93 punten, een nieuwe toernooirecord. Kavya Raulji mocht als winnares van het schaaktoernooi als laatste sjoelen. Ook Kavya lukte het niet om Hans van de eerste plaats te verdrijven. Hierbij nogmaals de felicitaties voor Hans, een waardig kampioen!

Toch wel opmerkelijk, Paul Hogervorst, eindigt wederom op de tweede plaats, met een verbetering van het oude toernooi record van 2016.

Kavya maakte  in haar bekende spelstijl ,optimaal gebruik makend van de tijd, en met succes, want Kavya scoorde de meeste punten in het schaaktoernooi.

De Lucky-Loser prijs is gewonnen door Pieter Kooiman. 

Ruurd Admiraal, won tenslotte de aanmoedigingsprijs. Al met al een uiterst geslaagd toernooi. met veel strijdlust en veel gezelligheid.

De nasimaaltijd na afloop was een groot succes. Maar liefst 20  schakers, ook veel spelers van ons eerste en tweede team, lieten zich deze overheerlijke nasi met saté  a la Ruud

goed smaken.

       
 

De Eindstand

       
         
SPELER

WP

BONUS

SCORE

TOTAAL

  SCHAKEN

SCHAKEN

SJOELBAK

 
Hans Heijne Makreel

5

       2

93

100*

Paul Hogervorst

8

7

75

  90*

Joan van der Biezen

5

4

67

76

Alfons Wonsodrono

10

9

56

75

Pieter Kooijman

7

6

60

73

Mark Blom

10

8

52

70

Kavya Raulji

10

10 

45 

65 

Jeroen Duin

5

3

53 

61 

Ruurd Admiraal

5

 47

57 

         
         

Veel gehoord:

Sjoelen is toch ook wel erg leuk!

Ten slotte dit:

De toernooicommissie overweegt om de waardering van de schaak resultaten

te heroverwegen.

Jeroen Duin